Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indicele ROBOR a atins un nou record al ultimilor trei ani. Cu cât a crescut

Publicat

Încă o lovitură pentru românii cu credite. Pentru a treia zi consecutiv, indicele ROBOR a crescut, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a Românei. Valoarea ROBOR rămâne, astfel, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani şi jumătate.

Cea mai mare creştere o are indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, de la 2,28, marţi, la 2,42 miercuri, un salt de 6% faţă de ziua precedentă.

Este cea mai mare cotaţie din ultimii 3 ani şi jumătate. În a doua jumătate a lui 2014, indicele a avut o creştere abruptă.

Şi ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut de la 2,52 la 2,54 în timp ce indicele pe nouă luni a avut o creştere de la 2,57 la 2,60. Şi la aceste categorii, valori similare ale ROBOR nu s-au mai înregistrat din a doua jumătate a anului 2014.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,62 la 2,65.

sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax