Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Indignare printre vânătorii din Alba, după ce unul dintre ei a împușcat vedeta AJVPS, un fazan alb foarte rar

Publicat

Un fazan alb, foarte rar, adevărată vedetă printre vânătorii din Alba, care nu s-au atins de el de câte ori le-a ieșit în cale, a fost până la urmă împușcat, spre indignarea acestora. Fazanul a fost fotografiat de mai multe ori de către Felix-Bogdan Dragomir și a apărut chiar pe coperta calendarului pe 2018 al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba. 

Pasărea a fost fotografiată la Șeușa, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia, în urmă cu doi ani și de atunci a fost văzută și pozată de multe ori, însă vânătorii nu s-au gândit să o împuște, ba chiar au protejat-o ca pe o raritate. Asta până în luna februarie când un vântor a împușcat-o spre indignarea celorlalți.

„Acest minunat exemplar de fazan, care în ciuda lipsei totale a mimetismului a reușit să supraviețuiască vreme de 2 ani tuturor prădătorilor naturali, s-a întâlnit în data de 20.02.2018 cu Pradatorul Suprem – am vrut să scriu Omul, dar cel care l-a împușcat nu poate fi numit astfel, nici măcar vânător nu poate fi numit… în cel mai fericit caz se poate numi UCIGAȘ, care nu își poate stăpâni reacțiile. Ce suflet poți să ai să ucizi fazanul care a apărut pe coperta calendarului editat de asociația din care faci parte, calendar care a ajuns și în casa ta și culmea, dacă tot nu te-ai putut abține să tragi în el și să-l omori, în loc să-l naturalizezi și să-l donezi asociației, ai preferat să-l faci supă de taieței. Sincer mi-e scârbă de un astfel de personaj” a scris indignat pe pagina sa de facebook, Felix-Bogdan Dragomir.

Aceste păsări sunt foarte rare pentru că penajul nu le permite să stea ascunse de prădători. În județul Alba au mai fost văzute în ultimii ani alte două exemplare de acest fel, un alt cocoș și o găinușă. Și acest cocoș a dispărut vara trecută.

Împușcarea fazanului a stârnit nenumărate comentarii în mediul online și indignare.

Foto: Felix-Bogdan Dragomir

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mircea

    sâmbătă, 10.03.2018 at 13:37

    Ce bine era pe vremea lu’Ceașcă, niciunul dintre voi nu ar fi avut drept la vânătoare. …sa va fie rusine , v-aș interzice pe toți

  2. pilu

    sâmbătă, 10.03.2018 at 21:11

    Daca nu era alb, era bine daca il impuscau ? In articol era vorba de vanatori, nu ? Pai ce fac vanatorii ?

  3. un pescar

    sâmbătă, 10.03.2018 at 22:29

    Alb exista 1… normali , peste 100.000. Raspunde-ti singur , telectualule…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax