Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Industria producătoare de hote de bucătărie se va extinde considerabil până în 2026 (P)

Publicat


O hotă este un electrocasnic destinat bucătăriei, ce conține un ventilator, și care se plasează deasupra aragazului. Ajută la împrospătarea aerului prin ventilare, înlăturând aburii, fumul, mirosurile neplăcute, dar și căldura, evacuând aerul din cameră și filtrându-l pe cel nou.

Industria producătoare de hote, conform ultimului studiu realizat de Business Insights, se va extinde până în 2026. În primul rând, industria și piața nu sunt saturate. Sunt puțin peste 100 de producători de hote în întreaga lume, iar produsele de top vin în special din țări precum Germania, America, Italia și China.

Italia are o istorie destul de lungă în această industrie și un statut greu de mișcat, cu braduri precum Elica și Faber (deși parte a companiei Franke acum), care au, amândouă, un design perfect. În ceea ce privește Germania, grupul Bosch a devenit lider la nivel global, cu două brand-uri principale: Bosch și Siemens, și câteva brand-uri speciale, precum Thermador.

Importul și exportul din această industrie este foarte ridicat. China exportă produse în special către Oceania, Europa, Orientul Mijlociu și Africa și ocupă mare parte din cota de piață din țările sub-dezvoltate, precum Vietnam, Pakistan sau Brazilia. Hong Kong este cea mai mare piață de export a Chinei, peste 80% din hotele de bucătărie fiind din China continentală.

Pe piețele încă în dezvoltare, precum America, Canada, Germania și Franța, Italia este pe primul loc. Mexic are, de asemenea, un număr mare de exporturi datoriă poziției geografice ce o avantajează. Se crede că această industrie este detul de matură și gradul de creștere a consumului va prezenta o curbă lină. În ceea ce privește prețul produselor, acestea vor continua să scadă treptat, pe măsură ce concurența se va intensifica, iar diferența dintre prețurile diferitelor mărci se va reduce.

În 2019, piața hotelor de bucătărie valorează 8094.3 milioane de dolari americani și se preconizează că va ajunge la 10090 milioane de dolari în 2025, crescând la o rată anuală compusă de 3.2% din 2019.

În această analiză, anul 2018 a fost considerat an de bază, iar perioada 2019-2025 ca perioadă utilizată pentru a estima mărimea pieței hotelor de bucătărie pe viitor. Acest studiu s-a bazat în special pe regiuni cheie, precum America, Uniunea Europeană, China, Japonia, Korea, India și Sud-Estul Asiei.

Conform acestui studiu, pricipalele brand-uri producătoare de hote sunt: FABER, Haier, ROBAM, FOTILE, BSH Group, Whirlpool, Electrolux, VATTI, Nortek, DE&E, Miele, ELICA, Midea, Macro, CATA, Sub-Zero, Viking, Kenmmore și Vent-a-Hood.

Există o diverse modele de hote din care puteți alege, în funcție de nevoile dumneavoastră. Puteți alege o hotă standard, clasică, ce se instalează deasupra aragazului, neapărat în apropierea unui perete extern pentru evacuare. Acestea sunt cele mai des întâlnite tipuri de hote.

Hota telescopică se referă la tipul de hote ce folosesc elemente telescopice pentru a putea fi instalate în dulapuri mai mici, mai mari sau direct pe perete. Există modele ce sunt instalate direct pe tavan și pot fi apropiate de zona de gătire atunci când preparăm mâncare și retractate atunci când nu mai sunt utilizate.

Hota încorporabilă este aceea ce poate fi ascunsă în mobilierul de bucătărie și este perfectă pentru persoanele ce doresc să mascheze acest electrocasnic. Sunt printre cele mai populare modele, dar și accesibile, asemenea hotelor clasice.

Hota tip insulă este perfectă pentru bucătăriile mari, amenajate cu insulă de gătit în mijlocul camerei. Acestea atârnă din tavan deasupra aragazului sau a plitei, iar majoritatea vin cu conducte telescopice pentru a putea fi adaptată înălțimea.

Hota decorativă este acel tip de hotă ce nu este deloc ascunsă pentru că face parte din design-ul bucătăriei. Aceste hote se pot monta pe perete, tertical, în diagonală, orizontal, dar pot fi și tip insulă sau cu elemente telescopice. Acestea sunt gândite împreună cu mobilierul, deci este recomandat să fie aleasă de un specialist în așa fel încât să se integreze bine.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Din 26 ianuarie, adio gălăgie și petreceri în cartier. Amenzi mari și muncă în folosul comunității, dacă îți deranjezi vecinii

Publicat

amenzi galagie

Din 26 ianuarie 2020, cei care vor face gălăgie și își vor deranja vecinii, vei plăti amenzi mai mari. Dacă o vor face repetat, vor şi munci în folosul comunităţii. Modificările la Legea 61/1991 privind sancţionarea încălcării normelor de convieţuire socială intră în vigoare iar amenzile sunt usturătoare. Cei care organizează petreceri private în corturi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Site unic pentru beneficiarii de servicii sociale, lansat de Ministerului Muncii. 39 de formulare pot fi transmise deja online

Publicat

Un site care oferă informaţii şi documente despre toate cele 180 de servicii şi beneficii sociale a fost lansat de Ministerul Muncii și Protecției sociale. Acesta a fost conceput pentru a facilita accesul cetățenilor la informații și documente specifice, potrivit reprezentanților ministerului. Site-ul servicii.mmuncii.gov.ro, a fost gândit astfel încât persoanele care au nevoie de informaţii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Înşelăciuni pe Facebook, în numele părintelui Constantin Necula. Mesajul preotului, pentru a nu cădea în plasa hoților

Publicat

necula

O persoană necunoscută a creat mai multe profiluri pe Facebook în numele preotului Constantin Necula de la Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri, iar mai apoi a încercat să obţină bani de la persoane publice. Schema înşelăciunii a fost dată în vileag de Mirela Retegan, creeatoarea fenomenului Gaşca Zurli. După […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă de călătorie emisă de MAE. Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza Coronavirusului

Publicat

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative speciale ale Chinei, respectiv Hong Kong și Macao, că autoritățile locale au activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza infecției de tip pneumonie virală, „Coronavirus”. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate