Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înfiinţarea Comisiei pentru anchetarea Guvernului Cioloş, aprobată de plenul reunit al celor două Camere din Parlament

Publicat

Parlament1Anchetarea de către comisiile de buget ale Parlamentului a situaţiei privind nerealizarea unor venituri de către Guvernul Cioloş a fost aprobată luni, în plen, cu 248 de voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”.

PNL, prin vocea prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu, a criticat iniţiativa, considerând că este un demers inutil. „Ni se propune să anchetăm o prognoză, ceeea ce în DEX înseamnă o estimare probabilă a unor valori viitoare, cu parametri incerţi. Ni se cere să anchetăm ceva ce prin natura lui este incert”, a spus el, citat de news.ro.

Liderul liberal a acuzat că „logic” o asemenea anchetă nu are scop, pentru că nu se poate ancheta „ceva ce nu există”.

„Sper că nu ne veţi propune în viitor să anchetăm şi prognoza meteo”, a încheiat Predoiu.

Şi USR s-a arătat împotriva anchetei, spunând că a fost deja demonstrat că nu există nicio „gaură”, iar deficitul ţării este mai mic decât cel estimat, astfel încât demersul este „o mascaradă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a răspuns de la tribună parlamentarilor care au criticat comisia, arătându-se deranjat de interpretările date de PNL şi USR demersului.

„Am simţit nevoia să intervin pentru că tot s-a făcut apel la mine şi am văzut şi auzit pe cineva care chiar nu înţelege absolut deloc ce înseamnă deficit, ce înseană buget sau ce înseamnă gaură sau negaură”, a spus Dragnea. El a afirmat că ancheta are un scop serios, având în vedere deciziile luate de fostul Guvern. „Discuţia se poartă de ce, în condiţiile în care vezi că veniturile încep să scadă de la lună la lună, tu evaluezi prin documente asumate de instituţii şi funcţionari plătiţi că la finalul anului vei avea venituri mai mari”, a spus Liviu Dragnea.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HINDREAL

    joi, 22.06.2017 at 18:24

    SA INTELEGEM CA VOR FI ANCHETATE TOATE GUVERNELE MAI ALES DIN PERIOADA 1990-2012
    ASA AR FI CORECT

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax