Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infirmier de la secția de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia, condamnat pentru trafic de droguri. Ce vindea ”Doctor John”

Publicat

spital sectie

Un infirmier în vârstă de 50 de ani, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, secția Psihiatrie, a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul vindea persoanelor interesate Xanax, Stilnox și Diazepam. 

Infirmierul, I. I., cunoscut de către cumpărători sub numele de ”John” sau ”Doctor John”, a fost trimis în judecată și condamnat, după ce a vândut pastile unui investigator sub acoperire. De asemenea, în timpul anchetei, mai mulți martori au declarat că au cumpărat cutii de Xanax, Stilnox sau Diazepam de la acesta.

Bărbatul a recunoscut în totalitate faptele comise, a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au deschis pe numele bărbatului un dosar penal de cercetare în rem la sfârșitul anului 2018, în 27 decembrie.

Potrivit motivării Tribunalului Alba, din data de 2 decembrie 2019, bărbatul a vândut de două ori pastile unui investigator sub acoperire.

”În data de 19 februarie 2019, în jurul orelor 17.30, aflându-se în parcarea Hotelului Cetate din Alba Iulia, inculpatul  i-a vândut investigatorului sub acoperire cu numele de cod „A.” droguri de risc, respectiv 30 comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 20 comprimate care conțin ca substanță activă Zolpidem, contra sumei totale de 150 lei.

În data de 6 mai 2019, în jurul orelor 13.00, aflându-se în apropierea Secției de Psihiatrie din Alba Iulia, inculpatul i-a vândut investigatorului sub acoperire cu numele de cod „A” droguri de risc, respectiv 60 comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 40 comprimate care conțin ca substanță activă Zolpidem, contra sumei totale de 350 lei”, se arată în motivarea instanței.

În documentul citat este scris că infirmierul a vorbit cu investigatorul sub acoperire despre problemele pe care acesta le are, iar, după ce polițistul i-a relatat de ce are nevoie de medicamente, acesta s-a oferit să îi vândă pastilele.

Bărbatul s-a folosit de o rețetă medicală, pentru a cumpăra de la o farmacie din apropierea Hotelului Cetate mai multe cutii de medicamente. Acesta i-a spus cumpărătorului sub acoperire să nu ia mai mult de o pastilă pe zi.

De asemenea, mai multe persoane care au cumpărat pastile de la bărbat au dat declarații în fața anchetatorilor.

”- declarațiile martorului, din care rezultă că acesta își procura Xanax și Stilnox de la un „bărbat în vârstă, cu familie, care lucrează la Spitalul de Neuro din Alba Iulia, lângă Catedrală…în telefon era trecut J., cred că I. îl cheamă”. Persoana respectivă îl suna și îl întreba dacă vrea să cumpere o cutie sau două. Cu 100 de lei cumpăra trei sau patru cutii, în funcție de câtă nevoie de bani avea ofertantul;

– declarațiile martorei din care rezultă că l-a cunoscut pe „doctorul John” în cursul anului 2017, prin intermediul iubitului său, care cumpăra Xanax și Stilnox de la cel dintâi, pentru a le consuma când avea insomnii. Însăși martora a cumpărat de la „doctorul John” de aproximativ 3 ori în perioada 2018-2019. De fiecare dată, lua 2 cutii de Xanax și 2 de Stilnox, la prețul de 400 lei pentru 4 cutii. Acesta procura medicamentele de la farmacii, folosindu-se de rețete medicale;

– declarațiile martorului din care rezultă că în primăvara anului 2019 a cumpărat de la inculpat 2 cutii de Diazepam contra sumei de 65 lei”, se mai arată în motivarea instanței.

În 25 iunie 2019, a fost efectuată o percheziție domiciliară, ”ocazie cu care s-au ridicat 2 cutii inscripționate Diazepam Terapia 10 mg comprimate ce conțin fiecare câte 3 blistere cu 10 comprimate fiecare (în total 60 comprimate)”, mai este precizat în document.

I.I. a recunoscut în totalitate fapta și a menționat că a vrut să le ajute pe persoanele cărora le-a vândut pastilele, dar nu și-a dat seama de consecințele la care se expune.

În 2 decembrie 2019, Tribunalul Alba l-a condamnat pe bărbat, în urma acordului de recunoaștere a vinovăției, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

UPDATE: Pe pagina de Facebook Alba24.ro, Ionică Istrate, a lasat un comentariu în care a și-a exprimat punctul de vedere asupra cazului în care este implicat: 

 ”Îmi cer scuze nu trebuia să ajut pe nimeni. Menționez faptul că sunt urmărit din vara anului 2017 . Polițista pe care am ajutat-o de două ori cu rețetă de la medicul specialist ma rugat în repetate rânduri. Am invitat-o la medic, aceasta a refuzat de fiecare dată motivând că nu vrea să fie luată în evidențele secție de psihiatrie.

La percheziția domiciliară au fost găsite două cutii diazepam, medicamente ce le folosesc eu de pe rețetă proprie. Recunosc că în decurs de 30 de ani am ajutat foarte multă lume inclusiv polițiști. procurori etc.

Probabil toată lumea știe cum funcționează sistemul medical, pentru o cutie de Xanax sau Diazepam care știm cu toții la ce folosește trebuie să ai programare să pierzi o zi sau două pentru a le obține.

Ei mi-au spus de când sunt urmărit și cine mi-a făcut plângere. Vreau să felicit toată echipa plătită din bani publici pentru acest mare succes”,  a scris acesta.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax