Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infirmier de la secția de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia, condamnat pentru trafic de droguri. Ce vindea ”Doctor John”


Publicat

spital sectie

Un infirmier în vârstă de 50 de ani, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, secția Psihiatrie, a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul vindea persoanelor interesate Xanax, Stilnox și Diazepam. 

Infirmierul, I. I., cunoscut de către cumpărători sub numele de ”John” sau ”Doctor John”, a fost trimis în judecată și condamnat, după ce a vândut pastile unui investigator sub acoperire. De asemenea, în timpul anchetei, mai mulți martori au declarat că au cumpărat cutii de Xanax, Stilnox sau Diazepam de la acesta.

Bărbatul a recunoscut în totalitate faptele comise, a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au deschis pe numele bărbatului un dosar penal de cercetare în rem la sfârșitul anului 2018, în 27 decembrie.

Potrivit motivării Tribunalului Alba, din data de 2 decembrie 2019, bărbatul a vândut de două ori pastile unui investigator sub acoperire.

”În data de 19 februarie 2019, în jurul orelor 17.30, aflându-se în parcarea Hotelului Cetate din Alba Iulia, inculpatul  i-a vândut investigatorului sub acoperire cu numele de cod „A.” droguri de risc, respectiv 30 comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 20 comprimate care conțin ca substanță activă Zolpidem, contra sumei totale de 150 lei.

În data de 6 mai 2019, în jurul orelor 13.00, aflându-se în apropierea Secției de Psihiatrie din Alba Iulia, inculpatul i-a vândut investigatorului sub acoperire cu numele de cod „A” droguri de risc, respectiv 60 comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 40 comprimate care conțin ca substanță activă Zolpidem, contra sumei totale de 350 lei”, se arată în motivarea instanței.

În documentul citat este scris că infirmierul a vorbit cu investigatorul sub acoperire despre problemele pe care acesta le are, iar, după ce polițistul i-a relatat de ce are nevoie de medicamente, acesta s-a oferit să îi vândă pastilele.

Bărbatul s-a folosit de o rețetă medicală, pentru a cumpăra de la o farmacie din apropierea Hotelului Cetate mai multe cutii de medicamente. Acesta i-a spus cumpărătorului sub acoperire să nu ia mai mult de o pastilă pe zi.

De asemenea, mai multe persoane care au cumpărat pastile de la bărbat au dat declarații în fața anchetatorilor.

”- declarațiile martorului, din care rezultă că acesta își procura Xanax și Stilnox de la un „bărbat în vârstă, cu familie, care lucrează la Spitalul de Neuro din Alba Iulia, lângă Catedrală…în telefon era trecut J., cred că I. îl cheamă”. Persoana respectivă îl suna și îl întreba dacă vrea să cumpere o cutie sau două. Cu 100 de lei cumpăra trei sau patru cutii, în funcție de câtă nevoie de bani avea ofertantul;

– declarațiile martorei din care rezultă că l-a cunoscut pe „doctorul John” în cursul anului 2017, prin intermediul iubitului său, care cumpăra Xanax și Stilnox de la cel dintâi, pentru a le consuma când avea insomnii. Însăși martora a cumpărat de la „doctorul John” de aproximativ 3 ori în perioada 2018-2019. De fiecare dată, lua 2 cutii de Xanax și 2 de Stilnox, la prețul de 400 lei pentru 4 cutii. Acesta procura medicamentele de la farmacii, folosindu-se de rețete medicale;

– declarațiile martorului din care rezultă că în primăvara anului 2019 a cumpărat de la inculpat 2 cutii de Diazepam contra sumei de 65 lei”, se mai arată în motivarea instanței.

În 25 iunie 2019, a fost efectuată o percheziție domiciliară, ”ocazie cu care s-au ridicat 2 cutii inscripționate Diazepam Terapia 10 mg comprimate ce conțin fiecare câte 3 blistere cu 10 comprimate fiecare (în total 60 comprimate)”, mai este precizat în document.

I.I. a recunoscut în totalitate fapta și a menționat că a vrut să le ajute pe persoanele cărora le-a vândut pastilele, dar nu și-a dat seama de consecințele la care se expune.

În 2 decembrie 2019, Tribunalul Alba l-a condamnat pe bărbat, în urma acordului de recunoaștere a vinovăției, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

UPDATE: Pe pagina de Facebook Alba24.ro, Ionică Istrate, a lasat un comentariu în care a și-a exprimat punctul de vedere asupra cazului în care este implicat: 

 ”Îmi cer scuze nu trebuia să ajut pe nimeni. Menționez faptul că sunt urmărit din vara anului 2017 . Polițista pe care am ajutat-o de două ori cu rețetă de la medicul specialist ma rugat în repetate rânduri. Am invitat-o la medic, aceasta a refuzat de fiecare dată motivând că nu vrea să fie luată în evidențele secție de psihiatrie.

La percheziția domiciliară au fost găsite două cutii diazepam, medicamente ce le folosesc eu de pe rețetă proprie. Recunosc că în decurs de 30 de ani am ajutat foarte multă lume inclusiv polițiști. procurori etc.

Probabil toată lumea știe cum funcționează sistemul medical, pentru o cutie de Xanax sau Diazepam care știm cu toții la ce folosește trebuie să ai programare să pierzi o zi sau două pentru a le obține.

Ei mi-au spus de când sunt urmărit și cine mi-a făcut plângere. Vreau să felicit toată echipa plătită din bani publici pentru acest mare succes”,  a scris acesta.

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie. Punctul de pensie ajunge la 1442 de lei, iar indemnizația minimă crește cu 96 lei

Publicat

foto: captura video/ Digi24
Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie, reiese din proiectul rectificării bugetare întocmit de Guvern. Inițial, potrivit legislației muncii, pensia trebuia să crească cu 40% la 1 septembrie 2020.

Acest procent a fost însă abandonat din momentul în care România a fost pusă sub ordonanțele militare de distanțare socială, iar situația bugetului s-a deteriorat rapid pe urma întreruperii mai multor tipuri de activități economice.

Citește și Vechimea în muncă va putea fi cumpărată. Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea plăti pentru 6 ani

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a ieșit din conferința de presă în care a prezentat liniile mari ale rectificării bugetare, fără a mai răspunde la întrebările jurnaliștilor. Au fost invocate defecțiuni tehnice. Pe cursul prezentării evitase să spună cifra de majorare a pensiilor de la 1 septembrie.

Cu cât se măresc pensiile la 1 septembrie

Potrivit proiectului de buget întomit de Guvern ​”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei.
 
Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Citește și Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

De asemenea, se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ să se aplice de la 1 septembrie 2021.

Aprobarea acestor măsuri conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor personalului didactic, atât în anul 2020 (de la 11,2 miliarde lei la 3,6 miliarde lei) cât și în anul 2021 (de la 34,3 miliarde lei la 19,3 miliarde lei) precizează surse din guvern citate de economica.net.
 
”Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă privind rectificarea bugetară.

”Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată.

PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a precizat Cîțu.
 

surse: economica.net, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări ce vor fi aduse programului IMM Invest: De la anul se spune „adio” subvenționării dobânzilor

Publicat

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să modifice programul IMM Invest. Deși a fost deja anunțată majorarea plafonului la 20 miliarde lei, se pare că actul normativ conține și alte modificări. Una dintre cele mai importante este legată de subvenționarea dobânzii.

Conform proiectului publicat în dezbatere de MFP, dacă Comisia Națională de Strategie și Prognoză prevede o creștere economică mai mare în 2021 decât în 2020 (ceea ce e mai mult decât posibil, având în vedere că 2020 este cel mai afectat din cauza restricțiilor din prima parte a anului), atunci nu se mai acordă granturile pentru plata dobânzilor. Deci, cu acest act normativ s-ar spune „adio” subvenționare.

„Perioada de acordare a grantului pentru plata dobânzii este de 8 luni de la data acordării creditului. Acordarea grantului pentru anul 2020 se realizează conform schemei de ajutor de stat prevăzută la art.II, iar pentru anii următori se aprobă anual printr-un act normativ cu putere de lege doar în condiţiile în care creşterea economică estimată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se situează sub nivelul creşterii economice din anul 2020. Acordarea grantului se realizează în condiţiile respectării prevederilor legislaţiei din domeniul ajutorului de stat în vigoare”, se precizează în proiectul de OUG.

Modificări aduse:

– implementarea unei perioade standard de subvenționare a dobânzii de 8 luni de la data acordării creditului, pentru crearea unor condiții egale pentru toți beneficiarii ce accesează programul;

– crearea posibilității microîntreprinderilor și întreprinderilor mici pentru accesarea creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru de valori mai mari, de până la 5 milioane lei;

– eliminarea cerinței prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 31 decembrie 2020;

– creșterea perioadei până la data de 31 octombrie 2021 până la care pot fi efectuate plățile reprezentând grantul în cadrul schemei de ajutor de stat concomitent cu creșterea bugetului și plafonului de garantare al schemei;

– creșterea plafonului total al garanțiilor ce pot fi acordate în cadrul Programului la suma totală de 20 miliarde lei pentru acomodarea solicitărilor de credite existente;

– suplimentarea bugetului schemei de ajutor de stat aferent granturilor până la suma de 1,106 milioane lei, aproximativ 228,42 milioane euro, în condițiile creșterii plafonului total al garanțiilor care pot fi acordate în anul 2020 la suma de 20.000.000.000 lei

sursa: hotnews.ro, mfinanțe.gov.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Lovitură pentru samsarii de locuri de muncă: Muncitorii români din Germania vor semna contracte de muncă direct cu angajatorii

Publicat

Lucrătorii români care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna, de la 1 ianuarie 2021, contracte de muncă direct cu angajatorii germani, şi nu cu companii care intermediază forţa de muncă, a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii  a scris pe contul ei de facebook că modificarea condiţiilor de muncă pentru aceşti lucrători români din Germania se datorează implicării omologului său german, Hubertus Heil, în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale lucrătorilor români.

„Imediat după discuţiile purtate cu ocazia deplasării mele în Germania în luna mai, ministrul Heil s-a implicat în pregătirea (între timp şi adoptarea) unor schimbări ambiţioase în legislaţia germană a muncii, în primul rând, prin întărirea responsabilităţii angajatorilor faţă de angajaţi. În industria cărnii se lucra prin intermediari, folosindu-se contracte de antrepriză. Se vor schimba lucrurile; de la 1 ianuarie – cetăţenii străini inclusiv românii vor avea contract de muncă individual direct cu angajatorul, proprietarul firmei astfel acesta fiind direct responsabil de condiţiile de muncă ale tuturor angajaţilor”, a scris Violeta Alexandru.

Autorităţile germane vor obliga angajatorii germani să înregistreze cu acurateţe orele lucrate de lucrătorii români.

„Mulţi dintre românii care lucrează în străinătate îmi scriu despre faptul că nu le este respectat programul de muncă din contractele de muncă. În Germania se va introduce un control strict al programului de muncă. Evidenţa orelor de muncă se va ţine electronic. S-a început în industria cărnii. Este bine şi pentru angajator pentru că are o evidenţă strictă a prezenţei la serviciu, dar mai ales pentru angajaţi pentru că vor putea evalua la finalul lunii sau la finalul contractului, după caz care este toată activitatea depusă şi care sunt drepturile salariale cuvenite mai ales în situaţia în care efectuează ore suplimentare”, a notat Violeta Alexandru.

Ministrul român al Muncii a explicat că i-a propus omologului german introducerea în toate contractele de muncă pentru lucrătorii români a unor standarde minime care să aibă ca efect eliminarea completă a posibilităţii ca muncitorii români să nu înţeleagă anumite condiţii din document, după cum se plâng în prezent mulţi angajaţi români din Germania că se întâmplă.

„Va creşte numărul de controale cu o atenţie aparte cu privire la condiţiile de cazare şi la cele de muncă. Ştiu din România – în prea multe situaţii, legislaţia e bună, punerea ei în practică este marea provocare.

Discutăm împreună despre stabilirea unor standarde minime în privinţa condiţiilor de cazare, aspecte ce urmează a fi verificate de instituţiile de control.

Rămân la părerea că este responsabilitatea primordială a părţilor semnatare ale unui contract (angajat şi angajator) să agreeze asupra condiţiile contractuale.

Ministrul Muncii apel pentru românii care lucrează în străinătate

Aici adresez, din nou, un apel, către toţi românii care pleacă în străinătate, să citească contractul înainte de plecarea spre locul de muncă, să se asigure că sunt clare condiţiile de: plată salariu, acoperire a costurilor de cazare şi masa, plată transport repatriere inclusiv, dacă doresc să specific acest lucru, pentru condiţiile în care, din cauze neimputabile lor, doresc să rezilieze acel contract.

Pentru a preîntâmpina orice problemă, am ridicat în discuţie posibilitatea discutării unui contract cu standarde minimale care să determine cele două părţi să nu mai omită să clarifice, de la începutul colaborării, aceste aspecte importante, invocate des în ultima vreme”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul român al Muncii a făcut aceste precizări la scurt timp după videoconferinţa la care a participat împreună cu omologul său german, Hubertus Heil, după ce ministrul german şi-a anulat, miercuri seară, vizita programată în România, din cauza evoluţiei cazurilor de covid-19 din Bucureşti.

Mai jos declarația completă a ministrului muncii Violeta Alexandru:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri speciale de SFÂNTA MARIA, în Alba: Mii de credincioși, așteptați la mănăstirile cu hramul Adormirea Maicii Domnului

Publicat

În jur de 3.000 de credincioși sunt așteptați în acest weekend, la mănăstirile din Râmeț, Dumbrava și Oașa, cu ocazia marii sărbători a creștinilor, Sfânta Maria. 

Sărbătoarea este în plină pandemie de coronavirus și, din această cauză, autoritățile, alături de reprezentanții bisericii au impus un set de reguli pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară. 

Citește și MESAJE de Sfânta Maria. Felicitări pentru familie, prieteni și cunoscuți. Urări în versuri, haioase sau serioase

Nicolae Albu, prefectul de Alba, a declarat pentru alba24.ro că 260 de agenți de poliție, alături de jandarmi vor asigura paza și buna desfășurare a evenimentului religios. Aceștia sunt împărțiți la toate lăcașele de cult unde este sărbătorit hramul Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit unor estimări, la Mănăstirea Râmeț sunt așteptați în jur de 1.500 de credincioși, la Dumbrava 1000, la biserica din Cugir 150, iar la Oașa în jur de 200.

Vezi și Reguli și condiții la mănăstirile din Alba, de Sfânta Maria. Fără cazare, iar masca de protecție, obligatorie

Slujbele se vor desfășura în aer liber, cu respectarea distanțării fizice între credincioși. Reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia fac un apel către pelerini ca aceștia să respecte distanțarea de 1,5 metri între persoane.

Deoarece slujbele se vor ține în aer liber, nu este obligatorie masca de protecție, dar aceasta va fi obligatorie în interiorul bisericii, dacă credincioșii vor să se roage la icoane. Totuși, purtarea măștii, chiar și în spații deschise, unde sunt adunări mari de oameni este recomandată.

De asemenea, nu vor exista icoane în afara bisericii și nici nu se vor împărți pachete sau iconițe credincioșilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate