Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infirmieri loviți de pacienți. Personalul medical de la Secția Psihiatrie din Alba Iulia, fără protecție în fața bolnavilor agresivi

Publicat

spital-psihiatrie-alba-iulia Personalul medical de la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgenţă Alba se teme pentru siguranța sa.  Medicii și infirmierii spun că nu au oameni la pază și că ei trebuie să se descurce în situațiile în care pacienții se manifestă violent. Un astfel de caz a fost la începutul lunii iulie când un pacient a început să-i lovească pe infirmieri. Managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă, spune că a fost informată despre acest incident și că va încerca să rezolve problema prin angajarea unor paznici, însă deocamdată nu a fost nicio schimbare.

Un incident nefericit i-a făcut pe medicii, asistenții şi infirmierii de la Secția Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba să își pună probleme referitoare la siguranța lor.

În data de 10 iulie, la secție a ajuns un pacient pe care l-au putut calma doar oamenii legii. Pacientul ar fi vrut să plece acasă, iar, în momentul în care a fost oprit de cei din personalul medical, acesta a început să îi agreseze fizic pe și să îi lovească cu pumnii. Pentru că nu au reușit să-l liniștească, la fața locului au fost chemat un echipaj al poliției. Manifestările violente ale pacientului i-au făcut pe polițiști să ceară întăriri din partea jandarmeriei și doar cu ajutorul lor s-a reușit sedarea pacientului.

Medicii, asistenții medicali şi infirmierii se tem pentru siguranța lor, mai ales că există ture în care pe secție de află doar femei. Surse din cadrul acestora au precizat că nu se întâlnesc cu astfel de cazuri foarte des, dar este suficientă o clipă de neatenție sau un pacient care manifestă un comportament extrem de agresiv, pentru ca viața sau sănătatea să le fie puse în pericol.

În urma acestui incident s-a întocmit și un raport în care se solicită, pe lângă înlocuirea ușii care a fost ruptă de pacient, și luarea măsurilor necesare pentru siguranță la locul de muncă.

Managerul Spitalului, Nicoleta Coșarcă spune că a fost informată despre incident și, cel mai probabil, va pune pază pe secție.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax