Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inflamaţiile din organism ar putea fi reduse prin consumul de cafea. Concluziile unor cercetători

Publicat

c

cafea1 Consumul de cafea sau cofeină ar putea combate anumite tipuri de inflamaţii, declanşate în organism odată cu înaintarea în vârstă. Sunt concluziile unui studiu realizat recent în cadrul Universităţii Stanford.

Rezultatele cercetarii ar putea explica de ce persoanele care obişnuiesc să bea cafea tind să trăiască mai mult, conform livescience.com.

Studiul a fost realizat în mai multe etape. În primul rând, cercetătorii au analizat datele medicale a mai mult de 100 de persoane participante în cadrul unui alt studiu ce investighează efectele îmbătrânirii asupra organismului uman. Au studiat datele probelor de sânge ale participanţilor, precum şi datele sondajului de opinie şi istoricul medical al acestora.

Rezultatele au arătat că participanţii care se aflau la o vârstă înaintată au avut un nivel mai ridicat al unei proteine inflamatorii, denumite IL-1-beta, prin comparaţie cu participanţii mai tineri. Mai mult decat atât, persoanele în vârstă au avut un risc mai mare pentru prezenţa unei tensiuni arteriale ridicate, artere rigide şi deces prematur, prin comparaţie cu persoanele care aveau un nivel mai scăzut al acestei proteine în organism.

Participantii in varsta, care au declarat in cadrul sondajelor de opinie că obişnuiesc să consume cafea, au avut un nivel mai mic de activare a acestor gene ce cauzează inflamaţia.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax