Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inflația în Zona Euro a atins un nou record de 8,6%. Banca Centrală Europeană va mări dobânda pentru prima dată în ultimii 11 ani

Publicat

Inflația în Zona Euro a atins un record de 8,6%, în timp ce Banca Centrală Europeană se pregătește pentru prima sa majorare a dobânzii din ultimii 11 ani, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

Inflaţia a fost de 8,1% în mai, ceea ce înseamnă că viaţa continuă să se scumpească în ţările din zona euro. În România, în aceeași lună, inflația a ajuns la 14,5%, ceea ce a antrenat un val de scumpiri în lanț.

Germania este singura țară care a raportat o încetinire de 0,5 puncte procentuale a inflaţiei de la o lună la alta, dar și acolo prețurile au explodat, în ciuda unor măsuri luate de Guvern.

Atât Franţa, cât şi Spania au înregistrat noi recorduri de inflaţie în iunie, aceasta din urmă depăşind pragul de 10% pentru prima dată din 1985, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Conducerea BCE, care a promis că va aborda creşterea preţurilor, urmează să se întâlnească la sfârşitul lunii iulie pentru a anunţa că creşte dobânzile.

Banca Centrală Europeană a transmis că va creşte din nou dobânda cheie în septembrie, ceea ce înseamnă că principala sa dobândă ar putea reveni pe un trend pozitiv în acest an, CE având dobânzi negative din 2014.

Sursă: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax