Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Influență slabă la Capitală: Niciun amendament propus de parlamentarii de Alba nu a fost avizat de Comisiile Camerelor

Publicat

Toate amendamentele înaintate de parlamentarii de Alba în Parlament în acest an au primit aviz negativ din partea Comisiei de Buget-Finanțe, la București. Informația a fost făcută publică  în conferință de presă de către senatorul Alexandru Pereș și deputatul Clement Negruț. Este vorba, în mare parte, despre amendamente prin care aceștia cereau bani pentru diverse proiecte de dezvoltare a mai multor obiective din județului Alba, printre care Bazinul Olimpic, Palatul Culturii din Blaj, Sala Sporturilor din Blaj, Spitalul Județean Alba, Spitalul din Sebeș și altele.

„Am depus 108 amendamente, dintre care multe pentru obiective din Alba în care s-a investit și în perioada guvernelor Boc și Ungureanu și considerăm că trebuie reluate, altfel vor fi niște obiective ratate. Avem 9 amendamente în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, privind revenirea pe subvenții care a fost tăiată drastic de acest guvern etc. Pe Ministerul Educației avem 7 amendamente depuse. De asemenea, pe Ministerul Tineretului și Sportului avem un amendament, prin care am cerut bani, 1,5 milioane de lei pentru extinderea spațiului și a tribunelor din Sala de Sport Blaj. Sunt niște performanțe care pot să ridice Blajul. Tot la Blaj, au cerut 1,5 milioane de lei pentru punerea în valoare a Palatului Culturii. Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a solicitat suma de 3,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitate a Bazinului Olimpic, realizat în proporție de 75 %. Colegii de USL au depus și ei amendamente, majoritatea pentru obținerea de bani pentru lăcașuri de cult. Toate au fost respinse”, a explicat senatorul Alexandru Pereș.

Iată câteva exemple de amendamente propuse de parlamentarii PDL de Alba, respinse de Comisie:

– 1,5 milioane lei pentru extinderea Sălii de Sport din Blaj

– 1,5 milioane lei pentru punerea în valoare a Palatului Culturii din Blaj

– 3,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic

– 1,7 milioane lei pentru Spitalul Județean Alba, finalizarea proiectelor începute în urmă cu doi ani

– 500.000 lei pentru continuarea lucrărilor la Primăria Zlatna

– amendament la Ministerul Sănătății, de 1.000.000 lei pentru extinderea Spitalului din Sebeș, pentru care, în urma unei discuții cu Raed Arafat am primit asigurarea că în bugetul pe 2013 va fi evidențiată investiția, dar nu a primit avizul Comisiei.

„Până acum, la Comisia de Buget-Finanțe au fost respinse toate proiectele. Dar mai exitsă o șansă, chiar dacă raportul este negativ, vom susține în plen ca aceste amendamente să fie susținute de către plenul Camerei și să treacă, chiar dacă am primit aviz negativ. Dar nu spunem „hop” până nu am sărit pârleazul”, a explicat Clement Negruț.

Județul Alba are în Parlament șapte parlamentari:

În Senatul României, suntem reprezentați de Teodor Atanasiu (USL) și Alexandru Pereș (PDL), iar în Camera Deputaților îi avem pe Clement Negruț (PDL), Călin Potor (USL), Dan Coriolan Simedru (USL), Ioan Dîrzu (USL) și Cornel Comșa (PP-DD).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian.

    duminică, 03.02.2013 at 10:05

    Astia doi mascarici care au fete de tolomaci , au mers la Bucuresti sa se odihneasca , sa traga sfori in favoarea lor , sa nu va ginditi dragi compatrioti ca o sa rezolve probleme pentru noi si comunitate!
    Inca mai au curajul sa declare in public ca senatorii pdl din Alba vor locui la un hotel de 5 stele , pe banii nostrii , cam ce spuneti dragi Romani ??? Peste patru ani ii mai … votam ? Da , cu … toporul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax