Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Info Days Erasmus+”, în inima munților Apuseni. Campanie de promovare a internaționalizării studiilor și schimburilor de experiență

Publicat

image1Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a organizat, în perioada 13-14 octombrie, o sesiune de discuții cu tema „Info Erasmus+ Arieșeni”. Obiectivul evenimentului a fost de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea cursanților și personalului și schimburile de experiență.

Evenimentul „Info Days Erasmus+” face parte dintr-o campanie anuală de informare organizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale împreună cu inspectoratele școlare județene și școlile care implementează proiecte Erasmus+ cu scopul de a face vizibil programul și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea cursanților și personalului, schimburile de experiență.

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, instituție acreditată pentru organizarea de mobilități cu scop de învățare ca urmare a atribuirii Cartei Europene pentru mobilități VET, referință proiect 2016-1-RO01-KA109-025177, a organizat cu această ocazie, în perioada 13-14 octombrie, în cadrul unei mese rotunde o sesiune de discuții dedicate cu tema „Info Erasmus+ Arișeni”. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai administrației publice locale, ai Consiliului local Arieșeni, agenți economici parteneri, elevi ai claselor a VIII-a ai școlilor gimnaziale din zonă și directorii acestora, participanții la proiectele implementate, părinți, reprezentanți ai GAL Arieșul Mare, reprezentanți ai AJOFM Cîmpeni respectiv ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, profesori și elevi de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș Beiuș și de la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele obținute de participanții la proiectul „European Mobility for European Students”, referință proiect 2016-1-RO01-KA102-023354 , proiect în cadrul căruia 71 de elevi VET din Arieșeni, Beiuș, Cîmpeni și Deva s-au format prin mobilități transnaționale. Totodată a fost lansat proiectul „Formarea elevilor VET pe piața europeană a muncii”, (2017-1-RO01-KA116-036255), proiect care va fi implementat de Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni în anul școlar 2017-2018.

Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de programe educaţionale de succes la nivelul Uniunii Europene; în același timp, sărbătorim 20 de ani de când aceste programe se derulează și în România, precum și 10 ani de când suntem membri ai UE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax