Connect with us
Advertisement

Eveniment

InfoCons: Crenvurşti de porc cu până la 11 E-uri şi doar 10% carne de porc

Publicat

Carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.

„În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează într-un comunicat.

Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari).

  • 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
  • 84,21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
  • 84,21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);
  • 57,89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

Numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

  • 5,26% din produse au în compoziție 11 E-uri
  • 10,53% din produse au în compoziție 9 E-uri
  • 21,05% din produse au în compoziție 8 E-uri
  • 5,26% din produse au în compoziție 7 E-uri
  • 10,53% din produse au în compoziție 6 E-uri
  • 5,26% din produse au în compoziție 5 E-uri
  • 10,53% din produse au în compoziție 4 E-uri
  • 21,05% din produse au în compoziție 3 E-uri
  • 10,53% din produse au în compoziție 2 E-uri

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 175 kcal și 297 kcal .

Cantitatea de grăsimi variază între 8,22 g și 26 g .

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 3,89 g și 11 g .

Cantitatea de glucide variază între <0,5 g și 8,47 g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0,5 g și 0,7 g .

68,42% din produsele analizate nu conțin fibre .

Cantitatea de proteină se situează între 10 g și 16,76 g pentru produsele studiate .

Cantitatea de sare s-a situat între 1,02 g și 3 g . Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi .

Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

sursa: infocons.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement