Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Importurile de laptopuri au crescut cu aproape 40%. Un efect al muncii și al școlii de acasă

Publicat

România şi Danemarca au înregistrat, în primele şapte luni ale anului, cele mai mari creşteri la importurile de laptopuri din UE, respectiv 38%, potrivit unui comunicat al asociaţiei InfoCons.

În acest an, importurile de laptopuri au atins un maxim istoric, ca urmare a pandemiei şi a faptului că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze sau să studieze de acasă.

Cele mai mari importuri extracomunitare, respectiv 90%, au provenit din China: 14,4 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, faţă de 12,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

România şi Danemarca au fost ţările europene cu cea mai mare creştere a importurilor, 38% în cazul fiecăreia.

Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20% – 30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10% – 20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

„Este foarte important ca un consumator să ştie că la achiziţionarea unui produs electronic acesta beneficiază de o garanţie legală de minim doi ani. Totodată, unii agenţi economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume şi o garanţie comercială. În condiţiile în care produsul nu arată sau nu funcţionează conform descrierii puteţi solicita repararea sau înlocuirea lui fără a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind în sarcina vânzătorului. Solicitaţi întotdeauna
bonul fiscal, fiind un document care va poate ajuta să depuneţi sesizări eficiente”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax