Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Top alerte privind autoturismele. Ce riscuri și neconformități au fost semnalate la unele modele de autovehicule

Publicat

InfoCons atenționează privind alerte europene în legătură cu autoturismele. Au fost semnalate neconformități ce pot duce la risc de leziuni sau incendii.

În perioada 19 iunie-19 iulie, au fost înregistrate 29 de alerte europene privind autoturismele pe mai multe categorii de risc, respectiv:

  • 55,17% au înregistrat un risc de leziuni
  • 27,59% au inregistrat un risc de leziuni și incendiu
  • 17,24% au înregistrat un risc de incendiu

Următoarele mărci de autoturisme  au făcut obiectul acestor alerte:

  • Land Rover / Range Rover: 3 alerte la autoturisme
  • mărcile Audi, Renault, BMW, Lexus/Toyota, Mini, Opel, Ford, Citroen, Peugeot: câte 2 alerte
  • câte o alertă privind mărcile Jaguar, Honda, Mercedes- Benz, Seat, Fiat, DS, Jeep

InfoCons: exemple de riscuri privind autoturismele

BMW X5

Tip de risc : leziuni

”Sarcina maximă specificată în manualul de utilizare este incorectă. Acest lucru ar putea determina utilizatorii să supraîncărce vehiculul, ceea ce ar putea duce la deteriorarea acestuia și la un risc crescut de accidente și vătămări corporale.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective”.

Land Rover/Range Rover – Defender, Discovery, Velar, Range Rover Sport, Range Rover

Tip de risc: incendiu și leziuni

”Plasticul utilizat pentru carcasa filtrului de ulei în unele motoare pe benzină și diesel se poate sparge în timp. Acest lucru poate provoca scurgeri de ulei pe motor și drum. Uleiul scurs se poate aprinde la contactul cu piesele fierbinți ale motorului, crescând riscul unui incendiu. În plus, poate crea și secțiuni alunecoase, crescând riscul de accidente și răniri, în special pentru vehiculele cu două roți.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective”.

DS7 Crossback

Tip de risc: incendiu

”Software-ul din unitatea de control al gestionării bateriei nu poate detecta anumite moduri de defecțiune a bateriei În vehiculele în cauză poate exista un defect al bateriei de înaltă tensiune, care ar putea duce la supraîncălzire. Acest lucru crește riscul de incendiu în vehicul.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective”, potrivit InfoCons.

Alte alerte semnalate de InfoCons

Potrivit InfoCons, numărul alertelor este în creștere pentru:

  • produsele chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă
  • echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice, aparate și echipamente electrice, echipamente pentru medii explozive
  • mobilier, echipamente sportive / pentru activitati recreative, bijuterii, accesorii de bucătărie/gătit
  • indicatoare cu laser, ascensoare, brichete, ghirlande luminoase, echipamente de iluminat, echipamente de protecție, jucării, papetărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate