Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Infografic: România, țara cu miniștri mulți și realizări puține

Publicat

palatul-victoria-guvern

În România, chiar şi în domeniile cheie, mandatul unui ministru se scurge uneori la fel de repede ca o îngheţată pe caniculă.

Să facem o comparaţie între numărul de demnitari pe care i-au schimbat România şi Germania în ultimii 10 ani. Luăm pe rând câteva ministere extrem de importante. La Sănătate, din 2007 şi până astăzi, România a avut 14 miniştri. Germania, doar 4.

În acelaşi interval de timp, noi am avut 17 miniştri ai Educaţiei, iar nemţii doar 2. Finanţele noastre au fost în ultimul deceniu pe mâna a 15 miniştri, în vreme ce ale nemţilor au fost decise doar de 3. Transporturile au fost conduse în România, din 2007 până acum, de 16 demnitari, în vreme ce ale nemţilor doar de… 3.

Să ne uităm şi mai departe în timp.

În 27 de ani, adică din 26 decembrie 1989 până pe 13 noiembrie 2017, România a avut 30 de miniştri ai Sănătăţii, Germania în acelaşi interval de timp doar 10. La Educaţie noi am avut 25 de şefi, nemţii doar 7.

La Transporturi, noi ne lăudăm cu 30 de miniştri, nemţii doar cu 11. Iar la Finanţe, în vreme ce la Bucureşti au fost instalaţi rând pe rând 26 de demnitari, la Berlin doar 7.

Evident, numărul e relevant, dar poate important de precizat e şi faptul că la noi fiecare ministru a venit cu propria viziune, propriul plan în Minister şi, practic, tot ce lăsase predecesorul său a fost şters cu buretele.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax