Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteorologică: Răcire accentuată a vremii, precipitații, viscol și ninsori la munte, până sâmbătă după amiază

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de răcire accentuată a vremii, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, valabilă de vineri, 5 martie, ora 14:00 până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (6 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (5 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, valabilă în zona Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali, de vineri, 5 martie, ora 16:00 până sâmbăă, 6 martie, ora 16:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax