Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Informaţii economice despre zona Alba, din perioada interbelică, la Arhivele Naţionale

Publicat

La sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale a avut loc, luni, vernisajul expoziţiei „Camera de Comerţ şi Industrie Alba, în perioada interbelică”.

Au fost expuse documente originale referitoare la participarea Camerei şi a membrilor săi la expoziţii internaţionale şi naţionale, situaţii referitoare la exportul şi importul materiilor prime şi al produselor finite din şi în judeţul Alba.

Interesant este spiritul de afaceri dezvoltat în jurul anilor 1930. Lemnul din Apuseni era exportat atunci în Egipt, vitele şi vinul luau drumul Austriei, iar pieile de animale mergeau către Franţa şi Germania. Italienii şi nemţii mâncau ouă de Alba, în timp ce evreii de la noi exportau maţele de oaie în Cehoslovacia.

Încă din anul 1930, Aiudul era recunoscut ca zonă pomicolă  şi viticolă de mare importanţă, şi exporta, pe lângă fructe şi vin, puieţi de copaci fructiferi în: Germania, Austria şi Bulgaria.

Prezenţa producătorilor la târguri era obligatorie. De altfel, în târguri se stabileau relaţiile comerciale atât naţionale, cât şi cele internaţionale. Corespondenţa în relaţiile comerciale exterioare se realiza în franceză, iar, după instaurarea regimului hitlerist, în germană.

Peste 30 de metri liniari de documente aşteaptă la Arhivele Alba să fie consultate de cetaţenii care doresc să se informeze şi să se inspire din practicile comerciale ale  perioadei interbelice, foarte interesante şi neaşteptat de utile. Expoziţia a fost prezentată de Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax