Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Informații false transmise în numele IGSU, pe grupuri de WhatsApp. Dezinformare cu un potențial pericol de radiații

Publicat

Reprezentații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență dezmint o serie de informații care se transmit pe grupuri de WhatsApp. Este vorba despre un mesaj în care cetățenii sunt învățati ce să facă în caz de radiații provenite de la arme de război. 

Mai exact este o informație de tipul ”fake news”, care are la bază războiul din Ucraina și contraofensiva împotriva forțelor rusești.

Mesajul este trimis în numele IGSU, dar de fapt este făcut de persoane care vor să inducă în eroare pe cei care citesc.

”Având în vedere sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicației WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecție pentru populație în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informații care se înscriu în spectrul datelor de tip 𝗙𝗔𝗞𝗘 𝗡𝗘𝗪𝗦!

Mai mult, adresa de contact a instituției noastre nu este cea menționată în textul mesajului!

În acest sens, pentru combaterea dezinformării, facem un apel către cetățeni să se informeze 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 și să verifice datele și informațiile primite prin diferite canale de comunicare!”, au transmis reprezentații IGSU prin canalele oficiale de comunicare cu presa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax