Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Circulație în condiții de ceață și polei pe unele drumuri din Alba. Atenționări de la Poliție pentru șoferi

Publicat

ceata

Pe unele arterele rutiere din județul Alba se circulă în condiții de ceață. Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza și folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, transmite IPJ Alba.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră se desfășoară îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 23 de județe ale țării, respectiv Călărași, Ilfov, Teleorman, Giurgiu (DN5 Daia – București), Covasna, Harghita, Sibiu, Mureș, Caraș-Severin, Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara, Cluj, Bistrița – Năsăud, Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui, Alba, Brașov, Olt (DN6 Caracal – Mihăești, DN64 Caracal – Piatra și DN 54 Caracal – Corabia) și Dolj.

De asemenea, în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrada A1 Sibiu – Deva și A3 Turda –Borș.

Potrivit unei alerte ANM, județul Alba este sub o atenționare meteorologică de cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri.

Vezi și Atenționare COD GALBEN de CEAȚĂ în județul Alba. Vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m

La această oră nu sunt semnalate probleme deosebite în trafic determinate de acest fenomen meteo, se circulă în condiții de vizibilitate redusă sub 200 de metri, pe DN 1 între Sebeș – Alba Iulia – Aiud.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă conducătorilor să reducă viteza, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și să evite să acționeze bruscă mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului întrucât, pe anumite porțiuni, din cauza temperaturilor scăzute și umezelii asociate ceții, există posibilitatea formării poleiului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax