Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Transalpina, ÎNCHISĂ şi între Obârşia Lotrului şi limita cu judeţul Alba din cauza zăpezii

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează şoferii că DN 67C Transalpina a fost închis pentru toate categoriile de autovehicule şi pe tronsonul kilometric 61+160 – 67+400, între Obârșia Lotrului şi limita cu judeţul Alba (Curpăt).

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, CNAIR a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

Reamintim că, încă de săptămâna trecută, circulația rutieră pe DN 67C – Transalpina a fost închisă între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, având în vedere vremea nefavorabilă (zăpadă și viscol).

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

De obicei, DN67C – Transalpina se închide pe perioada iernii, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Curpăt (km 67+400, judeţul Alba).

Reprezentanţii DRDP Craiova au intervenit şi în weekend, cu utilaje pe Transalpina, la Rânca, pe segmentul de drum deschis. Pe tronsonul închis, între Obârşia Lotrului şi Pasul Tărtărău, stratul de zăpadă pe carosabil era de 10 centimetri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax