Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infracțiuni costisitoare. Cât a plătit statul român pentru extrădările românilor care au comis fapte penale peste hotare

Publicat

mazare

Statul român a cheltuit sume consistente pentru extrădarea românilor care au comis infracţiuni în străinătate. Anul trecut, ”factura” a fost de peste 7 milioane lei, iar în 2019, până în octombrie se cheltuiseră alți 5 milioane de lei pe extrădări. În jur de 60 de români sunt aduşi în ţară, lunar, după ce încalcă legea în alte state.

În primele 10 ale acestui an, peste 500 de persoane au fost extrădate și dintre ele peste 530 au comis faptele în state membre UE.

Un exemplu este extrădarea din luna mai a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Statul român a plătit 10.000 de euro pentru a-l extrăda pe fostul edil din Madagascar, scrie digi24.ro. A fost nevoie de cazarea polițiștilor care au fost delegați.

Tot anul acesta, în luna noiembrie, polițiștii au cooperat cu autoritățile franceze pentru a-l extrăda pe interlopul Marius Crăciun din orașul Lyon. El fugise din țară pentru că urma să fie arestat într-un dosar de trafic de cocaină.

Specialiștii criminologi spun că, de cele mai multe ori, românii comit infracțiuni în afara granițelor, pentru că speră să nu fie prinși.

Anul trecut, cele mai multe extrădări au fost făcute din Marea Britanie şi Italia.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax