Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infrastructură DE PĂMÂNT și pietriș în „Cealaltă Capitală”. Peste 160 de kilometri de drum fără asfalt la Alba Iulia

Publicat

drumuri neasfaltate1 Avem cea mai mare cetate din estul Europei, un diamant care atrage mii de turiști, o pistă de biciclete care traversează o pădure și cu toate astea avem încă drumuri neasfaltate. Din totalul de 300 de kilometri cât însumează cele peste 600 de străzi din Alba Iulia, doar 135 sunt asfaltați, restul sunt cu pietriș sau chiar de pământ, asta în condițiile în care „Cealaltă Capitală” mizează de ani buni pe dezvoltarea turismului, doar că locuitori din anumite zone ale oraşului sunt încă nevoiți să ajungă prin praf și prin nămol la casele lor.

Într-un oraș care se dorește a fi un fel de „centru turistic”, infrastructura în unele zone este „la pământ”. Mii de albaiulieni sunt nevoiți să suporte praful, bălțile și noroiul care se formează pe străzi din cauza lipsei de asfalt, chiar dacă trăiesc la oraș. Peste 100 de kilometri de stradă sunt de pământ și așteaptă, de ani buni, investiţii.

Mai exact, în Alba Iulia  există 303 kilometri de străzi. Din aceștia, doar 135 sunt modernizați și 39 sunt pietruiți. Restul de 129 sunt de pământ. Astfel, un total de 168 kilometri sunt neasfaltați, peste 50% din suprafața orașului. Nu mai luăm în calcul că pe majoritatea străzilor neasfaltate nu există nici măcar canalizare.

De la sfârșitul anului 2014, când aveam 173 de străzi de pământ și pietriș în Alba Iulia, s-au asfaltat 38 de kilometri.

Situaţia nu este mai bună nici la nivel județean însă lungimea drumurilor de pământ din județ este mai mică decât cea din oraș. Din cei 1.055,111 km de drum administrați de Consiliul Județean, 658 km sunt asfaltaţi, 334,051 sunt pietruiți și 63 de km sunt de pământ. Conform stării tehnice a drumurilor, un total de 65 km sunt considerați „impracticabili” și 149 de km sunt la categoria drum „rău”.

Ce mai mare problemă privind infrastructura o au drumurile din zonele montane, iar cea mai lungă porțiune de drum impracticabil se întinde pe o lungime de peste 13 km, pe DJ 107 zonele Ighiel – Necrilești – Întregalde. 

VEZI și: Starea drumurilor aflate în administrația Consiliului Județean Alba: Aproape 350 de kilometri sunt fără asfalt

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax