Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Îngerii noștri”, expoziție personală a iconarului Mihai Coman, la Museikon. Simboluri creștine ale călătoriei prin lume

Publicat

Museikon din Alba Iulia va găzdui vineri de la ora 15:00 vernisajul expoziției personale de pictură a iconarului Mihai Coman.

Expoziția este intitulată ”Îngerii noștri”, și este un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, în colaborare cu Librăria Bizantină din București.

”Îngerii noștri” este o expoziție inedită, atât pentru spațiul artei sacre românești și universale, cât și pentru Museikon.

Iconarul Mihai Coman ne propune o imagine-ipostază a îngerului păzitor, pe care Dumnezeu l-a dat fiecăruia ca să-i fie călăuzitor pe calea vieții pământești, până va sta înaintea Dreptului Judecător” transmit organizatorii.

Icoanele conțin detalii-cheie de ordin spiritual, duhovnicesc, care devin simboluri: corabia, biserica, zmeul, chiparosul, soarele și luna antropomorfizate, perechi de aripi sau turle de biserici, scara, lumânări aprinse și pești, copii înfășați-simboluri ale sufletelor care și-au păstrat curăția.

Toate sugerează scopul periplului prin lume, al călătoriei prin marea acestei vieți adesea învolburate: mântuirea, înălțarea spre Cer, depășirea materialității și dobândirea sfințeniei, sălășluirea în Împărăția Cerească.

Publicul poate participa la vernisaj și poate vizita cu acest prilej și muzeul, unic în Transilvania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate