Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Îngrijorare pe piața imobiliară: apartamentele și casele se vor scumpi în perioada următoare. Care este motivul

Publicat

Apartamentele și casele se vor scumpi în perioada următoare cu până la 15% susțin experții imobiliari. Este efectul creșterii prețurilor materialelor de construcții cu aproximativ 20%. Veștile îi îngrijorează pe cumpărători, care au constatat deja o majorare a prețurilor și în 2020. 

Timpul îndelungat petrecut acasă, odată cu mutarea serviciului în online, i-a determinat pe mulți să ia decizia de a-și cumpăra o casă.

Vezi și FOTO: Locuințe în case tip duplex, la vânzare, într-o zonă rezidențială dintre Alba Iulia și Micești

Constructorii atrag însă atenția că prețurile materialelor de construcție au înregistrat creșteri semnificative.

Reprezentantul unei firme de construcții spune că dacă anul trecut plătea 280 de lei pentru 20 de litri de vopsea, acum prețul a ajuns la 310 lei, adică o creștere de 11%. „S-au întâmplat în ultimele 2 – 3 săptămâni creșteri substanțiale ale prețurilor materiale. La ciment a fost o creștere de 15%, la cărămidă de 20 – 25%. La fier – o creștere de aproximativ 30%, la vopsea cam 10% față de anul 2020. Asta se va simți și în prețul imobilelor”, a explicat reprezentantul, la Digi24.

Majorarea prețurilor la case și apartamente se va observa în lunile următoare, spun dezvoltatorii.

Într-un complex de apartamente dintr-o zonă apropiată Capitalei, prețul unei locuințe cu două camere a ajuns la aproximativ 70.000 de euro. Scumpiri au apărut și în alte orașe. În Timișoara, prețul unui apartament nou a sărit de 1.200 euro/mp. Pe lângă acești bani, cei care au mașini trebuie să plătească și locul de parcare.

Cele mai scumpe apartamente din țară sunt la Cluj, unde un metru pătrat util construit costă aproximativ 1.800 de euro. Pe locul al doilea se situează Capitala, cu 1.470 de euro pe metru pătrat.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eu

    sâmbătă, 13.02.2021 at 00:37

    Unde este criza? Înseamnă că sunt bani si se bazeaza pe faptul că se va cumpăra. Nu se riscau să majorează pretul si sa ramana cu ele nevandute. A naibii criză!

  2. Vali

    duminică, 14.02.2021 at 22:48

    Vrăjeală.Este un blocaj evident pe piață imobiliara.Pentru ca vânzările au scăzut dramatic,dezvoltatorii plătesc presa sa arunce in piață ideia ca preturile apartamentelor vor creste astfel încât cei care își doresc sa cumpere dar sunt nehotărâți sa intre in panica si sa cumpere.Intradevar sunt foarte multi cei care doresc sa cumpere si așteaptă ca preturile sa scadă.Potențialii cumpărători nu șanț insa chiar atât de prosti.O sa vedeți ca cu complicitatea presei(mituite)vor fi multe reportaje cu așa-numitele creșteri.Este doar vrăjeală…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax