Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Îngroparea deşeurilor se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani. Ministrul Mediului explică de ce a înăsprit sancţiunile

Publicat

Îngroparea deşeurilor se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani. Anunțul a fost făcut de Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor care a precizat că măsura a fost luată după ce, în urma controalelor, au descoperit că mai multe primării construiau gropi în care depozitau ilegal deşeurile.

Tanczos Barna a anunţat că au fost majorate şi amenzile

„La nivelul cetăţeanului care nu face colectare selectivă e greu să implementezi direct coerciţie, dar putem implementa la nivelul salubristului şi a autorităţilor locale. Practica deseori ne încurcă.

Teoria este teorie, practica şi implementarea acestor legislaţii în general a Uniunii Europene pe deşeuri este foarte complicată în România. În momentul de faţă ne concentrăm pe coerciţia la adresa autorităţilor locale care nu realizează ţintele. Acolo facem controale la faţa locului prin AFM.

Ministrul Mediului: Am înăsprit sancţiunile exact din cauza primarilor

Anul trecut am intensificat aceste controale şi au fost crescute amenzile aplicate şi primăriile au trebuit să plătească aceste amenzi.

Am înăsprit sancţiunile exact din cauza primarilor care îngropau deşeurilor. În loc să le ducă la groapă, făceau cu buldozerul un loc ad-hoc de depozitare şi îl acopereau cu pământ. Se va pededepsi cu închisoare de la 3 la 5 ani această faptă”, a precizat Tanczos Barna.

Totodată, Tanczos Barna spune că protecţia mediului trebuie lăsată în afara bătăliilor politice ieftine şi că în prezent nu există o cantitate semnificativă de deşeuri transportate din râurile din România către Ungaria.

„Problema poluării râurilor este o problemă reală care trebuie combătută cu soluții concrete. În ultimii doi ani, atât la nivel diplomatic, cât și la nivelul specialiștilor din România și Ungaria, am lucrat la găsirea acestor soluții pentru a stopa fenomenul poluării râurilor transfrontaliere.

Rezultatul: în prezent nu există o cantitate semnificativă de deșeuri transportate din râurile din România către Ungaria”, a transmis ministrul Mediului, luni, într-o postare pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax