Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inițiativă a moților de constituire a unui Grup de Acțiune Locală în Apuseni. Asociere între 13 localităţi, pentru finanţări prin PNDR

Publicat

La Câmpeni s-a format un comitet de inițiativă pentru constituirea unui Grup de Acțiune Locală care să participe la selecția de GAL-uri în cadrul axei Leader din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Prin aceste grupuri locale se derulează fonduri de dezvoltare pentru zona rurală într-un mod mult mai apropiat de nevoile locale, susţin iniţiatorii.

Un număr de 13 localităţi vor intra în componența viitorului GAL Țara Moților: Arieșeni, Gârda de Sus, Albac, Vadu Moților, Sohodol, Câmpeni, Vidra de Sus, Avram Iancu, Poiana Vadului, Bistra, Abrud, Bucium și Ciuruleasa.

Conform procedurilor care vor fi aprobate în perioada următoare la Ministerul Agriculturii, aceste GAL-uri vor fi compuse predominant din actori ai societății civile și personalități ale zonei și doar în secundar și minoritar ca număr autoritățile locale și orașele.

Iniţiatorii amintesc că au primit sprijinul APRDP, prin intermediul directorului adjunct Nicolae Popa, precum și al altor responsabili din Ministerul Agriculturii. Aceştia apreciază de asemenea şi sprijinul declarat al Consiliului Județean. „Dorința grupului de inițiativă de a fi o inițiativă pur civică și nepolitizată sperăm că va fi susținută de toți cei interesați în reala dezvoltare durabilă, fără industrii poluante, a zonei noastre”, susţin reprezentanţii GAL Ţara Moţilor.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Alba sprijină înfiinţarea unui Grup de Acţiune Locală în Munţii Apuseni pentru o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate zonei

La nivelul județului funcționează patru asemenea grupuri. A fost constituit și pe vremea Guvernului Boc un grup de acțiune pentru Munții Apuseni, însă nu a fost fost selecționat din cauza unor deficiențe de constituire, mai transmit sursele citate.

Citeşte şi MARŢI: Întâlnire la Câmpeni cu reprezentanţii primăriilor şi instituţiilor din Apuseni. Se înfiinţează Comitetul de Dezvoltare Economică pentru Ţara Moţilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    sâmbătă, 08.03.2014 at 08:37

    Sper ca Utiu din Abrud , s-a inscris ….are si el o oaie acasa . Asta e toata ferma lui si un rondou in fata blocului pentru agricultura .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax