Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inițiativa ”Fără penali” și legea care permitea Parlamentului să amâne alegerile nu au fost votate la Senat, din lipsă de cvorum

Publicat

Ședința de plen a Senatului nu s-a putut ține miercuri din lipsă de cvorum, după ce și-au înregistrat prezența doar 58 dintre senatori.

În consecință, nici inițiativa ”Fără penali” nu a putut fi supusă votului, precum nici cererea de reexaminare a președintelui Iohannis privind legea care permite Parlamentului să amâne alegerile.

În mod neobișnuit, ședința plenului a fost convocată în format fizic, făcând imposibilă prezența senatorilor din țară. Până acum, ședințele Senatului s-au ținut online.

PNL a anunțat că nu va asigura cvorumul pentru această ședință, dar că, dacă ea se va ține totuși, va vota în favoarea inițiativei ”Fără penali” și împotriva legii care ar pemrite amânarea alegerilor.

Senatorii USR au cerut Comitetului liderilor să accepte votul prin telefon pentru legi în plenul de miercuri, pentru ca iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei „Fără penali în funcţii publice” să fie adoptată, a anunţat preşedintele partidului, Dan Barna. El a afirmat că, dacă nu se va asigura votul prin telefon, senatorii USR nu vor participa la plen.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate