Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inițiativă inedită: Activități de snorkeling și scuba diving gratuite pe litoralul românesc, în schimbul unui sac de deșeuri

Publicat

s

Între 15 iulie și 15 septembrie, 1.000 de persoane vor putea testa gratuit, pe litoralul românesc, snorkeling și scuba diving. Participanții trebuie să dea la schimb un sac de deșeuri colectate de pe plajă.

Proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic va pune la dispoziție publicului larg un personal specializat și un velier cu peste 10 stații de îmbarcare între stațiunile Vama Veche și Năvodari, iar în schimbul participării va prelua de la fiecare om îmbarcat câte un sac de gunoi adunat de pe plajă.

Experiența de snorkeling va fi posibilă în locațiile: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia, Năvodari, iar cea de scuba diving la Constanța Cazino (sediul Aqua-Mar Diving Team) și Costinești zona Plaja Mică, între digul de la Vraja Mării și digul portului (sediul Volare Dive Center).

Pentru experiența de scuba-discovery: Constanța și Costinești.

Limita minimă de vârstă împlinită pentru snorkeling este de 6 ani și de 8 ani, pentru scuba diving. Organizatorii vor asigura echipamentul necesar.

În timpul înscrierii, care se realizează online, doritorii trebuie să achite o garanție de participare în valoare de 25 lei pentru snorkeling sau 60 lei pentru scuba. Garanția va fi returnată participanților doar în cazul în care se prezintă la locația aleasă cu sacul plin de gunoi strâns de pe litoral (în proporție de 75%).

Fondatoarea proiectului, cunoscută în lumea subacvatică drept Zoe, povestește:

„Odată ce o vizitezi, lumea bogată de sub apă nu te va lăsa indiferent. Este o experiență minunată prin care poți cunoaște minunile subacvatice, dar în același timp poți conștientiza și impactul pe care noi îl avem asupra mediului. Ține de fiecare dintre noi să păstrăm planeta curată. O pungă de plastic lăsată în urma ta nu este doar atât. Ea poate fi chiar capcana în care se prinde și moare un animal marin. La fel cum fac și eu cu fetița mea de fiecare dată când ieșim la plimbare pe litoral, am propus ca în schimbul experienței subacvatice gratuite, participanții să adune un sac de gunoi de pe plajă”.

Sursă: green-report.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana

    luni, 12.08.2019 at 07:48

    Buna, unde se poate face inscrierea online?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax