Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iniţiativa legislativă de modificare a Legii Sănătăţii privind îngrijirea paliativă intră în dezbatere parlamentară

Publicat

Proiectul legislativ de modificare a Legii Sănătăţii privind modul de asigurare a asistenţei medicale paliative va intra în dezbaterea Parlamentului, marţi, 1 noiembrie a.c. Iniţiativa legislativă aparţine deputatului PNL Alba, Călin Potor şi are susţinerea mai multor colegi parlamentari din toate partidele, după cum precizează acesta.

Călin Potor, medic de profesie, este de părere că bolnavii incurabili au nevoie de îngrijiri speciale. Controlul durerii şi al altor simptome, problemele psihologice, sociale şi spirituale au importanţă majoră. Scopul îngrijirii paliative este asigurarea unei cât mai bune calităţi a vieţii pentru bolnavi şi pentru familiile acestora, iar modificările şi completările legislative nu omit acest aspect.

Ca noutăţi în iniţiativa legislativă, pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006, promovată de Călin Potor sunt menţionate şi structurile autorizate şi evaluate care urmează să acorde îngrijiri paleative suportate din fondul de sănătate. Este vorba despre unităţi de îngrijiri paleative la domiciliu, unităţi cu paturi independente specializate în îngrijri paleative (tip hospice), compartimente cu paturi de îngrijiri paleative în spitale, unităţi mobile specializate de îngrijiri paleative din cadrul spitalului, ambulatorii de îngrijiri paleative şi centre de zi.

Numărul unităţilor de îngrijiri paleative se stabilesc în funcţie de populaţia fiecărui judeţ.

Îngrijirile paleative se aplică persoanelor care trăiesc cu boli cronice progresive, pacienţi cu boală terminală, persoane care trăiesc cu boli cronice şi care limitează viaţa, rezultate în urma unor accidente sau traumatisme severe, dar şi copiilor sau adulţilor cu boli sau leziuni congenitale care duc la dependenţă de tratamente de susţinere a vieţii sau îngrijire de lungă durată pentru realizarea activităţii cotidiene uzuale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax