Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Înmatricularea autoturismelor se va putea face online, de acasă, printr-o aplicație. Ordonanță de Urgență

Publicat

sofer volan

Una dintre cele mai birocratice acțiuni, înmatricularea autoturismelor, se va putea face în curând online, de acasă, printr-o aplicație. 

Guvernul va aproba, prin ordonanţă de urgenţă, un nou proiect de digitalizare la nivelul MAI care vizează procesul de debirocratizare completă a înmatriculării autovehiculelor, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„Astăzi, de asemenea, tot printr-o ordonanţă de urgenţă, facem un pas important în ceea ce înseamnă procesul de debirocratizare completă a înmatriculării autovehiculelor.

Este, practic, un proiect – dacă nu mă înşel, al cincilea proiect – de digitalizare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în perioada 2022-2023, care, practic, va asigura cadrul necesar pentru MAI să creeze şi să gestioneze o aplicaţie prin care cetăţenii pot înmatricula un autovehicul, pot să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul – practic, să poată face aceste demersuri fără a fi nevoie să se mai deplaseze la sediul serviciilor de înmatriculare”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că, din datele pe care le are la dispoziţie, doar anul trecut au fost efectuate peste 1,6 milioane de astfel de operaţiuni.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax