Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Inovafest”: Festival Naţional Şcolar de Creativitate şi Inventică, pentru elevi şi profesori, la Alba Iulia

Publicat

Sub sloganul, „Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face” (cuvintele aparţin sculptorului Constantin Brâncuşi), la Alba Iulia va avea loc, pe 26 mai, un Festival Naţional Şcolar de Creativitate şi Inventică, „Inovafest”. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra ediţie şi este organizat la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”. Cu această ocazie, elevi şi profesori din ţară vor avea oportunitatea de a-şi „măsura” potenţialul creativ şi inovativ, de a interacţiona cu persoane cu aceleaşi pasiuni şi de a învăţa metodic, prin exerciţiu constant.

Festivalul „Inovafest” are printre obiective stimularea şi cultivarea creativităţii elevilor, una dintre puţinele resurse rămase inepuizabile în contextul socio-economic actual şi totodată sensibilizarea la importanţa creativităţii şi inovării şi formarea competenţelor cheie pentru dezvoltarea personală, profesională şi socială.Evenimentul este coordonat de Inspectorul General în MECTS, Dragoş, Ionel, Comşa şi Jana Popa, profesor la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, în partenerial cu Consiliul Local, agenţi economici şi persoane interesate.

Festivalul „Inovafest” este organizat pe 6 secţiuni: expoziţie de machete funcţionale, expoziţie de afişe de promovare a unităţilor de învăţământ preuniversitar participante la festival, produse multimedia, expoziţie de carte, seminar pe tema stimulării creativităţii copiilor, workshop-uri şi mese rotunde tematice.

În festival se pot înscrie elevi şi cadre didactice din învăţământul tehnic preuniversitar, cu produse originale, inovative şi cu aplicabilitate practică, însoţite de un text de prezentare. Înscrierile se fac online, până la data de 10 mai, iar textele în format electronic trebuie trimise până la data de 13 mai.

Vedeţi aici regulile exacte de participare şi formularul de înscriere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax