Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: A crescut cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul. Categorii de produse cu cele mai mari vânzări, în primele 9 luni ale anului

Publicat

grafic

cresteri economice grafic În primele 9 luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de anul trecut cu 15,5%. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat la produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,8%), potrivit datelor INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada ianuarie – septembrie 2016 a înregistrat o creştere cu 15,5% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,8%), vânzărilor de produse nealimentare (+15,3%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,3%), transmite INS, într-un comunicat de presă.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în aceeaşi perioadă a înregistrat o creştere cu 15,3%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+18,0%), vânzărilor de produse nealimentare (+14,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 3,3%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-4,7%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,0%) şi vânzărilor de produse nealimentare (-1,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,1%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,4%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna septembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 9,7% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+9,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna septembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 11,1% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+10,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax