Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: A scăzut numărul pensionarilor, la 5,27 milioane de persoane. Pensia medie este de 942 lei, mai mare faţă de trimestrul precedent

Publicat

pensionariNumărul mediu de pensionari din primul trimestru al acestui an a fost de 5,27 milioane, în scădere cu 16.000 persoane față de  trimestrul precedent, au transmis luni oficialii Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, pensia medie lunară a fost de 942 lei, mai mare cu 5,4% față de trimestrul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 930 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limita de vârstă cu stagiu complet de cotizare și câștigul salarial mediu net a fost de 56,4% (comparativ cu 54,0% în trimestrul precedent).

Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 9 la 10; acest raport prezintă variații semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariați în Municipiul București la 17  la 10 în județul Teleorman.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă și cea maximă depășind 400 de lei (748 lei în județul Giurgiu față de 1179 lei în Municipiul București).

Pensionarii de asigurări sociale dețin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,8% în totalul celor de asigurări sociale.

Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limita de vârstă a fost preponderent (74,6%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinși în categoriile de pensii – anticipată și anticipată parțial – au reprezentat 2,0%.

Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual – indemnizaţie socială), în trimestrul I 2016, a fost de 563,1 mii persoane, din care:

– 451,2 mii persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 9,6% din totalul pensionarilor din această categorie;

– 111,9 mii persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 25,7% din totalul acestora.

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax