Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu vehicule a crescut cu 16 la sută în ianuarie 2016

Publicat

masini auto parc Volumul cifrei de afaceri în comerţul cu vehicule a crescut în luna ianuarie 2016 cu 16 la sută faţă de luna ianuarie a anului trecut, însă a scăzut cu 21,5 la sută faţă de luna decembrie, se precizează într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna ianuarie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a scăzut față de luna precedentă ca serie brută cu 21,5%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,9%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 16,0% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,2%.

Ianuarie 2016 comparativ cu decembrie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 21,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (‐26,9%), comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐18,2%) şi la activitățile de întreținere şi reparare a autovehiculelor (‐5,3%). Comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 20,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,9%.

Ianuarie 2016 comparativ cu ianuarie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna ianuarie 2015 a înregistrat o creştere cu 16,0%, datorată creşterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+26,9%), activitțile de întreținere şi repararea autovehiculelor (+12,4%), comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,2%) şi la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+3,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a înregistrat pe total o creştere cu 15,2% față de luna ianuarie 2015.

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax