Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Imunizarea împotriva rujeolei are cea mai mare rată de refuz. 59 de decese, înregistrate până în prezent

Publicat

Imunizarea împotriva rujeolei are cea mai mare rată de refuz dintre toate vaccinurile schemei naţionale de vaccinare, anunță Insitutul Naţional de Sănătate Publică. Până în prezent au fost înregistrați 59 de morţi, majoritatea nou-născuţi nevaccinaţi

Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut o analiză pentru a vedea în ce punct se situează România în ceea ce priveşte rata de vaccinare. Potrivit INS este vorba de o cercetare ce a inclus aproape 15.000 de copii născuţi în iulie 2016. Datele arată că 20% dintre ei nu au primit nici măcar o doză de vaccin în primele 18 luni de viaţă.

E considerat complet imunizat copilul căruia i-au fost administrate toate aceste vaccinuri. Observăm, aşadar, că doar în cazul vaccinului care protejează de tuberculoză, rata de acoperire vaccinală este optimă. În cazul celorlalte seruri, cifrele sunt sub 95%, procentul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Principala cauză pentru rata scăzută de vaccinare e neprezentarea la medicul de familie. Asta deşi e vorba, în majoritatea cazurilor, de părinţi din mediul urban. Alt motiv e refuzul de a-şi imuniza copiii, în special împotriva rujeolei.

Şi cei care au refuzat acest vaccin locuiesc, în mare parte, în mediul urban. Cei mai mulţi copii neimunizaţi împotriva rujeolei, din cauza refuzului părinţilor, sunt din judeţele Dolj, Giurgiu şi Constanţa.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax