Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: În anul 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,7 la sută față de anul 2015

Publicat

supermarket, cumparaturi

supermarket shopping Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,7 la sută faţă de anul 2015, cea mai mare creştere fiind raportată pe zona de comerţ cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri, cu un plus de 25,5 la sută, au transmis luni oficialii Institutului Național de Statistică (INS).

Față de decembrie 2015, luna decembrie 2016 a adus în volumul afacerilor angrosiștilor o creștere cu 2,8% (pe seria brută) și de 3.8% (pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate), mai arată datele INS.

Decembrie 2016 comparativ cu noiembrie 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 6,2%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (‐22,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii şi comerţului cu ridicata nespecializat (‐6,9% fiecare), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐6,4%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (‐4,6%). Creşteri s‐au înregistrat la activităţile de  intermediere în comerţul cu ridicata (+3,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,0%) şi la comerţul cu ridicata al altor
maşini, echipamente şi furnituri (+0,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 2,3%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (‐4,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐3,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (‐2,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (‐1,9%) şi comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (‐0,7%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+1,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+1,6%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,3%).

Decembrie 2016 comparativ cu decembrie 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 2,8% ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+22,6%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,1%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,1%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (‐7,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐3,7%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (‐1,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015, în termeni nominali, a crescut cu 3,8%, ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+28,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+26,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,2%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (‐6,0%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐2,0%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (‐0,3%).

Anul 2016 comparativ cu anul 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,7%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+11,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (‐4,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐0,3%).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax