Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

INS: În anul 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,7 la sută față de anul 2015

Publicat


supermarket, cumparaturi

supermarket shoppingCifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,7 la sută faţă de anul 2015, cea mai mare creştere fiind raportată pe zona de comerţ cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri, cu un plus de 25,5 la sută, au transmis luni oficialii Institutului Național de Statistică (INS).

Față de decembrie 2015, luna decembrie 2016 a adus în volumul afacerilor angrosiștilor o creștere cu 2,8% (pe seria brută) și de 3.8% (pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate), mai arată datele INS.

Decembrie 2016 comparativ cu noiembrie 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 6,2%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (‐22,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii şi comerţului cu ridicata nespecializat (‐6,9% fiecare), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐6,4%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (‐4,6%). Creşteri s‐au înregistrat la activităţile de  intermediere în comerţul cu ridicata (+3,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,0%) şi la comerţul cu ridicata al altor
maşini, echipamente şi furnituri (+0,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 2,3%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (‐4,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐3,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (‐2,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (‐1,9%) şi comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (‐0,7%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+1,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+1,6%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,3%).

Decembrie 2016 comparativ cu decembrie 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 2,8% ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+22,6%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,1%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,1%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (‐7,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐3,7%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (‐1,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015, în termeni nominali, a crescut cu 3,8%, ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+28,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+26,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,2%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (‐6,0%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐2,0%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (‐0,3%).

Anul 2016 comparativ cu anul 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,7%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+11,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (‐4,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (‐0,3%).

sursa: insse.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate