Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Locuri de muncă vacante mai puține în ultimul trimestru din 2017. Domeniile cu cele mai mari deficite

Publicat

Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 9,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 54.700, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul al patrulea din 2017, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,13%, în scădere cu 0,09 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Potrivit INS, numărul locurilor de muncă vacante (pe total economie) din ultimul trimestru al anului 2017 a fost de 54.700, în scădere cu 4.200 locuri de muncă vacante față de trimestrul anterior. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2016, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,16
puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 6.000.

În aceeași perioadă, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică și alte activități de servicii  (2,52% pentru fiecare în parte), urmate de sănătate și asistența socială (2,40%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (14.600 locuri vacante). Sectorul bugetar  a însumat peste 31% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 8.000 locuri vacante se regăsesc în sănătate și asistența socială, 6.800 sunt vacante în administrația publică, respectiv 2.400 locuri vacante în învățământ.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei cât şi ale numărului locurilor de muncă vacante s‐au regăsit în industria extractivă (100 locuri vacante).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax