Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Lucrările în construcții au început anul pe plus, cu o creștere de 15%, în primele două luni din 2015

Publicat

constructiiLucrările în construcții au crescut în primele două luni ale anului cu aproape 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, datorită volumului lucrărilor de construcții noi, în creștere cu 20,2%, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate miercuri.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, lucrările de reparații capitale au consemnat scăderi cu 2%.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în intervalul de referință, ca serie brută, cu 14,8%. Totodată, pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de construcții noi (+20,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,3%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri în cazul clădirilor nerezidențiale (+31,2%), clădirilor rezidențiale (+12,3%) și construcțiilor inginerești (+6,3%).

În primele două luni ale anului, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri în cazul lucrărilor de construcții noi (+ 20,7%), a lucrărilor de întreținere și reparații curente (+11,2%) și a lucrărilor de reparații capitale (+3,1%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Construcțiile inginerești au scăzut cu 1,3%.

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax