Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: O gospodărie din 10 nu a putut menține o temperatură adecvată în locuință, anul trecut

Publicat

caloriferO gospodărie din 10 nu și-a putut permite menținerea unei temperaturi adecvate în locuință, anul trecut, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, 12,7% dintre gospodăriile din România nu și-au putut permite menținerea unei temperaturi optime în locuință, procentul cel mai mare fiind în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani, respectiv 20,3%. În funcție de statutul ocupațional al capului familiei, în cazul șomerilor 42,2% nu au putut asigura un climat adecvat.

Mai mult de jumătate din gospodării (56,5%) trăiesc în locuințe individuale separate, proporția fiind puternic influențată de mediul rural, restul gospodăriilor regăsindu-se în imobile cu mai multe locuințe, în special în blocuri cu 10 locuințe sau mai multe (38,5%). Imobilele în care se găsesc locuințele gospodăriilor sunt aproape în totalitate de tipul casă individuală separată în cazul mediului rural și, preponderent, apartamente în blocuri cu mai multe locuințe în cazul urban (unde doar puțin peste un sfert din gospodării ocupă case individuale separate).

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax