Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Producția industrială în ianuarie 2016 a scăzut cu 2 la sută ca serie brută și cu 1,2 la sută ca serie ajustată sezonier

Publicat

prodind ins ian Producția industrială a României a scăzut, în ianuarie 2016, cu 2 la sută ca serie brută și cu 1,2 la sută ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de aceeași lună a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

În luna ianuarie 2016, producția industrială a scăzut față de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, respectiv cu 2,3%. Totodată, față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a scăzut cu 2,0% ca serie brută şi cu 1,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit INS, în luna ianuarie 2016, producția industrială (ca serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 1,3%, ca urmare a scăderii celor trei sectoare industriale: industria extractivă (‐7,4%), producția şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiționat (‐1,7%) şi industria prelucrătoare (‐1,1%).

De asemenea, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,3% față de luna precedentă. Producția şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiționat a înregistrat o scădere de 1,0%.Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 1,1%, respectiv cu 0,1%.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 2,0%, din cauza scăderii industriei extractive (‐11,2%), producției şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiționat (‐8,9%) şi industriei prelucrătoare (‐0,8%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,2% ca urmare a scăderii industriei extractive (‐14,2%) şi producției şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiționat (‐8,1%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

Foto: insse.ro

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax