Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INS: Scădere dramatică a natalității. În România s-au născut cu 30.000 mai puțini copii față de anul trecut

Publicat

bebelus copilas nou nascut

România a înregistrat o scădere dramatică a numărului de nou născuți în primele 10 luni ale anului 2020. 

S-au născut cu peste 30.000 de copiii mai puțin față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Concret, anul acesta până în luna octombrie, inclusiv, se născuseră 131.709 copii, iar anul trecut erau înregistrați în acest interval 162.272 de copii.

Diferența, de 30.563 de nașteri, este echivalentul a două luni dintr-un an, media nașterilor din acest an, de exemplu, fiind de 14.634 de nașteri.

”Lipsa a peste 30 de mii de copii dintr-o generație înseamnă are un impact direct asupra sistemului de educație. La grădiniță, de exemplu, în anul în care aceștia vor ajunge în învățământul preșcolar, vor fi cu cel puțin 1.200 de grupe de câte 25 de copii mai puține ca pentru cei din anul anterior. La fel și pentru momentul în care această generație va ajunge la școală”  scriu jurnaliștii de la Edupedu.ro, care au realizat o analiză a fenomenului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax