Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Sectorul construcţiilor a înregistrat avans de 0,7%, în septembrie. Câte locuințe au fost finalizate în Alba, în primele șase luni ale anului

Publicat

constructiiLucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o creştere de 0,7% faţă de aceeaşi lună din 2015, după declinul sever din august, în special ca urmare a majorării construcţiei de clădiri nerezidenţiale, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, în primele șase luni ale anului în județul Alba au fost terminate 244 de locuințe. De asemenea, în aceeași perioadă, în județul Sibiu au fost finalizate 1.164 de locuințe, în Cluj 2.568, în Hunedoara 136, iar în Mureș 290.

Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de construcții noi cu 4,5% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 3,9%. Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile rezidențiale cu 2,8%, construcțiile inginerești cu 2,3%, iar la clădirile nerezidențiale creșterea a fost de 0,8%.

În septembrie 2016, comparativ cu august 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% și la lucrările de construcţii noi cu 14,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 33,2%, construcţiile inginereşti cu 13,2% și la clădirile rezidenţiale cu 10,3%.

Comparativ cu septembrie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 0,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,1% şi la construcţii noi cu 2,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

În primele 9 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 1,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de construcţii noi cu 4,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,9%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,8%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 2,8%, construcţiile inginereşti cu 2,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, cu 3,4%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 9,1%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 8,0%, la clădirile rezidenţiale cu 1,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,4%.

sursa: hotnews.ro, insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax