Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ale anului cu 3,9 la sută

Publicat

constructiiVolumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ale anului cu 3,9 la sută, ca serie brută faţă de perioada similară a anului trecut, cu un plus de 1 la sută în iulie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea în perioada ianuarie – iulie a fost de 4,6%, iar în luna iulie de 4%. Comparativ cu iunie, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat , ca serie brută, cu 3,5%, iar ca serie ajustată cu 0,6%.

Iulie 2016 comparativ cu iunie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,5%, scădere evidenţiată pe elemente de structură, la lucrările de reparaţii capitale cu 22,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,4%.

Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au scăzut cu 10,6%. Clădirile nerezidenţiale și clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,2%, respectiv cu 1,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s‐a înregistrat o creştere cu 0,6%, evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 5,7%.

Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 10,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,4%.

Pe obiecte de construcţii, s‐au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,2% și la clădirile rezidenţiale cu 12,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,2%.

Iulie 2016 comparativ cu iulie 2015

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,0%. Pe elemente de structură s‐au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 11,7%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a crescut cu 6,3%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,0%. Pe elemente de structură s‐au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 14,2%.

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 25,8%, respectiv cu 6,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 7,1%, respectiv cu 6,4%. Scăderi s‐au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 7,3%.

Perioada 1 ianuarie ‐ 31 iulie 2016 comparativ cu perioada 1 ianuarie ‐ 31 iulie 2015

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, ca serie brută, cu 3,9%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%, respectiv cu 6,0%.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 11,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 6,4%, clădirile rezidenţiale cu 2,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,6%.

Pe elemente de structură s‐au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 10,6%, respectiv cu 4,5%. La lucrările de reparaţii capitale s‐a înregistrat o scădere cu 8,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 11,2%, respectiv cu 1,1%. Lucrările la clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,4%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate