Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INSCOP: Majoritatea românilor susţin că pedepsele pentru VIOL sunt prea blânde. Consideră că ar trebui să fie mai aspre

Publicat

viol Majoritatea românilor sunt de părere că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, Sunt concluziile unui barometru Inscop – Adevărul despre România realizat în perioada 10 – 15 septembrie.

Sondajul Inscop relevă că 81,5% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, 12,1% cred că pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre români consideră că acestea sunt prea aspre și ar trebui diminuate, iar 4,9% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Potrivit sondajului transmis, 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns că nu, în timp ce 1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Totodată, 65,6% dintre cei chestionați consideră că vina pentru acel caz de viol aparține în exclusivitate celor șapte tineri condamnați, 24,5% spun că vina aparține și celor șapte agresori, și victimei iar 2,2% declară că vina aparține victimei. Procentul non-răspunsurilor este de 7,8%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

sursa: agepres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax