Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înscrierea aleatorie, o măsură pentru a evita suprapopularea în clasele pregătitoare. Precizările ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educației a făcut precizări despre înscrierea aleatorie a copiilor în clasa pregătitoare, introdusă, în premieră, în acest an. Monica Anisie a spus că se dorește ca repartizarea să se facă echitabil, să aibă acces copii din toate sferele sociale și să se evite suprapopularea claselor.

 “Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”,  ”tocmai acest lucru dorim să îl evităm: să nu mai alerge părinții după anumite învățătoare”, susține Anisie, citată de edupedu.ro.

Citește și ÎNSCRIERI clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021. CALENDAR și noutăți în metodologie, publicate de Ministerul Educației

În ceea ce privește noua metodologie, ministrul spune că aceasta ”urmărește ca repartizarea copiilor la clase să se facă echitabil, în mod corect și obiectiv”, iar ”cadrele didactice au șansa să aibă copii din toate sferele sociale, în felul acesta, se pot evidenția toate cadrele didactice”.

În ceea ce privește alegerea claselor, ministrul spune că ”este adevărat, trebuie să recunoaștem că sunt cadre didactice foarte bune și apreciate, ceea ce este foarte bine, dar trebuie să dăm o șansă tuturor copiilor de a avea posibilitatea să aibă la clasă cadre didactice foarte bine pregătite”.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate