Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Înscrierea candidaților admiși la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Documentele necesare

Publicat

Candidații declarați admiși la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia vor putea depune/transmite documentele de înscriere în perioada 20-25 iulie. 

Potrivit reprezentanților Colegiului HCC din Alba Iulia, transmiterea documentelor se poate realiza prin:

A. La sediul Colegiului Național ”Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia. Data limită de înregistrare la secretariatul colegiului: 25 iulie 2023

B. Prin e-mail (office@hcc.ro), documente scanate. Data limită de înregistrare la secretariatul colegiului: 25 iulie 2023

În cazul transmiterii documentelor prin mijloace electronice, cartea de identitate si certificatul de naștere se depun în copie. Candidaților care au transmis documentele de înscriere prin e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii.

În cazul transmiterii documentelor prin mijloace electronice candidații/ părinții/ reprezentantii legali ai acestora au obligația de a prezenta în format fizic, în original, documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul liceal, până în data de 5 septembrie 2023.

Prezentarea de înscrisuri false se pedepseste conform legii și atrage pierderea locului obtinut prin fraudă.

Programul de depunere a documentelor de înscriere la sediul colegiului

Absolvenţii declarați admiși vor depune la secretariatul colegiului (Sala 27, etaj 1), documentele următoare:

Documente în original:

  • Adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională
  • Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale);
  • Fişa medicală;
  • Certificatul de naștere al elevului
  • Cartea de identitate a elevului

La depunerea documentelor de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere se vor fotocopia in sala de înscriere iar copie se va certifica  „Conform cu originalul” de către angajatul unității de învățământ învestit cu astfel de competențe.

Documente care se vor completa la înscriere

  • Formular 1 – Cerere înscriere (în funcție de specializarea la care elevul a fost admis)
  • Formular 2 –  Contractul educațional
  • Formular 3 –  Cerere pentru studiul Religiei
  • Formulat 4 – Declarație de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus documemtele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat se repartizează în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023—2024.

Prezența la înscrierea elevilor este obligatorie pentru parinte/tutore/sustinator legal, în vederea încheierii contractului educațional, a completării declarației de consimțământ privind prelucrarea și utilizarea datelor persoanel și a cererii pentru studiul religiei.

Elevii admiși în clasa a IX-a, profil real, specializarea Matematică – Informatică

Constituirea claselor: 

  • Repartiția elevilor admiși în cadrul celor trei subspecializări se realizează în funcție de medie și opțiune (repartiția se va afișa la avizierul liceului în data de 01 septembrie 2023)
  • Departajarea elevilor pentru ultimul loc din clasa solicitată:

Potrivit legii, prin excepție de la prevederile art. 5 alin. (2) și (4) din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;

b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;

d) media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate la alin. (7) lit. a)—d) egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată

Opțiunea pentru clasa cu specializarea Matematică – Informatică intensiv engleză este condiționată de recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în anul școlar 2023-2024 în clasele a IX-a sau la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax