Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎNSCRIERI în CLASA PREGĂTITOARE 2015: Peste 1600 de cereri înregistrate în judeţul Alba, în prima săptămână. Condiţii şi calendar

Publicat

sala clasa pregatitoare După o săptămână de la începerea înscrierilor în clasa pregătitoare, în judeţul Alba au fost înregistraţi 1.632 de copii. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ, Marcela Dărămuş, 50% din locuri au fost ocupate. Înscrierea copiilor a început pe data de 23 februarie şi se va finaliza pe 13 martie. Astfel că părinţii mai au la dispoziţie 10 zile.

Părinții sunt obligați să îi înscrie la clasa pregătitoare pe copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2015 inclusiv.

Părinții care vor să își înscrie copii la școală deși aceștia împlinesc 6 ani ulterior trebuie să știe că până în 11 martie se face evaluarea dezvoltării psihosomatice, la solicitarea părintelui.

În judeţul Alba, după prima săptămână de înscrieri au fost înregistrate 1632 de cereri. Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Alba, Marcela Dărămuş a spus că în momentul de faţă 50% din locuri sunt ocupate.

În 2014, în judeţul Alba au fost 170 de clase pregătitoare cu 3.145 de locuri la programele step by step, cu predare în limba română, în limba maghiară, respectiv limba germană.

La Seminarul Teologic din Alba Iulia în anul şcolar 2015-2016 va fi prima generaţie a copiilor care intră în clasa pregătitoare. De asemenea, este şi singura şcoală din municipiu care nu are circumscripţie, astfel că părinţii care vor să îşi înscrie a copiii în clasa pregătitoare nu sunt condiţionaţi de zona la care sunt arondaţi, în funcţie de domiciliu.

Înscrierile se vor face:

La școala la care părintele dorește înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate și validate direct la școala la care părintele dorește înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate și online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, în secțiunea Înscriere în învățământul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie.

După completarea cererii online, părintele va trebui să meargă la școala la care dorește înscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Actele necesare pentru înscriere:

Cerere-tip de înscriere

Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal

Copie și original al certificatului de naștere al copilului

Documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul).

Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).

CALENDARUL ÎNSCRIERILOR

Înscrierile vor avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ, după prima etapă.

Prima etapă: 23 februarie – 13 martie
– înscrierile se fac în perioada 23 februarie-13 martie, la școală, de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00
– înscrierile se fac și sâmbăta, între orele 9.00 – 13.00
– părinții pot fi programați pentru înscriere de către unitatea de învățământ.
– 20-21 martie: afișarea în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoratelor școlare a listei copiilor înscriși, după prima etapă

A doua etapă: 24 martie – 3 aprilie
Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.
Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
10 aprilie: afișarea în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoarelor școlare a listei copiilor înscriși, după prima etapă

Citeşte şi LUNI: ÎNSCRIERI la CLASA pregătitoare şi clasa I 2015. Perioada pentru cereri, actele pe care părinții le prezintă și criterii de departajare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax