Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Înscrieri la clasa pregătitoare 2022: când vor fi afișate circumscripțiile școlare și numărul de clase. Detalii pentru părinți

Publicat

Pentru înscrierile în clasa pregătitoare din acest an, autoritățile din Educație spun că metodologia și calendarul vor fi disponibile săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare, cel târziu, metodologia va fi publică. Nu sunt modificări esențiale, se adaptează doar calendarul la anul școlar viitor”, a declarat, pentru Edupedu.ro, Florian Lixandru, secretar de stat din Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, din 28 martie urmează să fie publicate circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare, de către inspectoratele școlare județene și școli.

Noutăți la înscrieri

Secretarul de stat a mai spus că dosarul de înscriere în clasa pregătitoare va fi similar cu cel de anul trecut.

Noile reguli nu vor prevedea obligativitatea organizării de către școli a evenimentelor de tipul „Porțile deschise”, dar școlile vor putea să desfășoare această acțiune, pentru ca părinții să vadă școala.

Din datele preliminare, copiii care vor împlini 6 ani după 1 septembrie 2022 vor putea fi înscriși în clasa pregătitoare în urma evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului (suspendată anul trecut, din cauza pandemiei)

Anul trecut, dosarul de înscrieri cuprindea cererea, recomandarea de la grădiniță, copii după actele de identitate ale părinților, după certificatul de naștere al copilului (certificate ”conform cu originalul” la școli, pe baza documentelor originale), declarație pe proprie răspundere (părinți), aviz de la medical de familie/școlar ”apt de școală” și vaccinările de la medicul de familie.

sursă: edupedu.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax