Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înscrieri la cursuri de formare pentru reducerea fenomenului discriminării grupurilor vulnerabile la nivelul instituțiilor publice din Alba Iulia

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

PrimariaAlba IuliaPrimăria Municipiului Alba Iulia, în cadrul proiectului „Abordare integrată la nivelul Municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile”, anunță perioada de aplicare în vederea participării reprezentanților instituțiilor publice și ai societății civile din Alba Iulia la cursul de formare privind fenomenul discriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice și noțiuni de incluziune socială și reducere a marginalizării grupurilor vulnerabile.

Cursul de formare, organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială și Asociaţia SM Speromax Alba se va desfăşura în județul Brașov, în perioada 22-28 August 2016, astfel perioada 22 – 25 August 2016 va fi alocată cursului pentru reprezentanții instituțiilor publice, iar perioada 25 – 28 August 2016 va fi alocată cursului pentru reprezentanții societății civile.

Proiectul îşi propune ca printr-o abordare integrată a serviciilor oferite populației vulnerabile să reducă marginalizarea socială și să crească cunoștințele, înțelegerea, acceptarea și respectul pentru minorități a reprezentanților administrației publice locale.

Cursul teoretic va avea 2 componente: una de formare privind fenomenul discriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice şi cea de-a doua componenta de formare privind noţiuni de incluziune socială și reducere a marginalizării grupurilor vulnerabile.

Curricula de bază va cuprinde:
Pentru componenta nediscriminare: procese de formare ale discriminării: stereotipuri, prejudecăţi, diferenţieri, noţiunea de egalitate şi ipotezele sale, sisteme de sănătate, dreptul la sănătate şi principiul nediscriminării, interzicerea discriminării în context european, interzicerea discriminării în context naţional.
Pentru componenta de promovare a incluziunii sociale: noțiuni legate de cultura romă şi diversitatea romă, noțiuni legate de problemele cu care se confruntă persoanele cu boli cronice din județul Alba, aspecte ce țin de statul socio-economic al grupurilor vulnerabile.

Criterii de departajare a participanților:
Activitatea profesională implică relaționarea directă cu publicul
Activitatea profesională implică relaționarea directă cu grupuri dezavantajate în comunitate

Totodată, se încurajează participarea reprezentanților sau experților instituțiilor/ONG-urilor din Alba Iulia care sunt cetățeni români de etnie romă.
Detalii despre sesiune şi informaţiile logistice vor fi transmise în timp util candidaţilor declaraţi admişi.

Termenul limită pentru transmiterea formularelor de aplicaţie însoţite de CV în format european este de 4 august 2016 Aplicațiile incomplete vor fi respinse automat.

Înscrierile se primesc în format electronic la adresa de e-mail intervin.frds@yahoo.com persoană de contact: Maria-Elena SEEMANN, Coordonator Proiect, Cristiana FICA, Coordonator Centru de Resurse.

Proiectul “Abordare integrată la nivelul Municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile” este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Apelului COERENT.

Cheltuielile privind transportul organizat cu microbuz din Alba Iulia tur-retur, cazare în regim double și masa pe toată durata cursului vor fi asigurate de către organizatori.

VEZI Formularul de aplicare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax