Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Înscrieri la GRĂDINIŢĂ 2019 în ALBA: Cererile vor fi înregistrate de joi. CALENDAR şi detalii pentru părinţi

Publicat

gradinita Blaj

Solicitările de înscriere a copiilor la grădiniţă vor fi înregistrate de joi, 23 mai, potrivit calendarului făcut public de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Cererile sunt înregistrate la unităţile de învăţământ preşcolar care au locuri libere pentru anul şcolar 2019-2020, după perioada de reînscrieri care s-a finalizat vineri, 17 mai.

Potrivit IŞJ Alba, nu vor fi refuzate cererile părinţilor care merg să le depună încă de luni, 20 mai, însă acestea vor fi înregistrate din 23 mai.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se realizează în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă.

Înscrierile se fac până în 10 iunie, ora 16.00.

În perioada 10-14 iunie, grădiniţele vor procesa cererile de înscriere. Până în 11 iunie, ora 14.00, vor fi evaluate cererile la unităţile de învăţământ exprimate ca primă opţiune.

În a doua fază, până în 13 iunie, ora 14.00, se evaluează cererile la unităţile de învăţământ exprimate ca a doua opţiune.

Apoi, până în 14 iunie, ora 14.00, se analizează cererile pentru unităţile exprimate ca a treia opţiune.

În 14 iunie, până la ora 18.00, grădiniţele vor afişa listele cu copiii înscrişi/admişi în anul şcolar 2019-2020.

A doua etapă de înscrieri se va desfăşura în perioada 24 iunie – 26 iulie.

Colectarea cererilor de înscriere se face în perioada 24 iunie – 19 iulie, în etapa a doua, tot la grădiniţele care mai au locuri disponibile.

În perioada 22 -26 iulie, se procesează cererile. Până în 23 iulie, ora 14.00, sunt evaluate solicitările de înscriere la unităţile de învăţământ preşcolar exprimate ca primă opţiune, până în 25 iulie, ora 14.00, cele pentru a doua opţiune şi până în 26 iulie, ora 14.00, a treia opţiune.

În 26 iulie, până la ora 16.00, grădiniţele vor afişa listele finale cu copiii înscrişi/admişi la grăiniţă pentru anul şcolar 2019-2020, a doua etapă.

În perioada 29 iulie – 30 august, este etapa de ajustări, în care unităţile care nu şi-au realizat planul de şcolarizare vor continua înscrierile până la ocuparea tuturor locurilor libere.

Pentru înscrierea copilului sunt necesare următoarele documente:

– certificatul de naștere al copilului (original și copie);

– cartea de identitate a solicitantului (original și copie); adeverință de salariat pentru părinți sau tutore; hotărârea de divorț, acolo unde este cazul;

– documente justificative care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și acolo unde este cazul cele specifice.
În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământ preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate succesiv criteriile de departajare generale și criterii de departajare specifice în conformitate cu Nota M.E.N. nr. 30367/11.04.2019.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/ un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți); existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte; existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă; existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinți este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil astfel: se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menționate anterior, apoi copiii care îndeplinesc două dintre criterii și în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre criteriile menționate.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ cu grupe de preșcolari, sunt aprobate de Consiliul de Administraţie al acesteia și avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Alba, până în data de 18 mai 2019.

Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/ validării- cererii tip de înscriere. Acestea nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar.

Unităţile de învăţământ care nu mai au locuri disponibile după prima etapă nu pot primi cereri tip de înscriere pentru etapa a doua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax