Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Înscrieri la Școala de Arte și Meșteșuguri Alba Iulia, în septembrie. Lista de specializări și detalii pentru candidați

Publicat

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba derulează, în perioada 1 – 25 septembrie 2023, înscrierile pentru clasele care funcționează sub tutela instituției.

Școala oferă, în planul de școlarizare din acest an, 44 de specializări.

Durata cursurilor este de 2, 3 sau 4 ani, în funcție de specializare, pe trei niveluri de studii: începător, mediu și avansat.

Toate specializările de meșteșuguri tradiționale se desfășoară fără a fi percepute taxe de școlarizare, cu scopul conservării și promovării meșteșugurilor respective, dar și pentru stimularea consumului de produse meșteșugărești autentice, transmite Centrul de cultură.

Perioada de înscrieri

Perioada de înscrieri: este 1-25 septembrie 2023, la sediul instituției (de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-15.00) sau online, prin accesarea link-ului și completarea formularului de pe site, AICI.

Perioada de testare a aptitudinilor: 26-30 septembrie 2023, la sediul instituției, conform programului pe care școala îl va transmite tuturor celor înscriși.

Lista cu persoanele admise, în funcție de rezultatele obținute la testarea aptitudinilor și de numărul de locuri disponibile, va fi afișată în 30 septembrie 2023.

Mai multe informații pot fi obținute online printr-un e-mail trimis la adresa augustinbena@mail.com.

Școala de Arte și Meșteșuguri, înființată din 1969

„Școala de Arte și Meșteșuguri a deschis înscrierile la clasele care funcționează sub tutela instituției și îi invităm pe toți cei care au un talent să îl cultive și să îl dezvolte alături de noi. Ne așteptăm cu drag viitorii cursanți și îi asigurăm că vor găsi la noi specializări unice în țară și un mediu adecvat dezvoltării personale, cu proiecte cultural-artistice speciale. Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba este un reper în învățământul cultural-artistic din România, iar în cei peste 50 de ani de activitate a pregătit peste 10.000 de cursanți. Fiecare dintre acești absolvenți ai școlii noastre sunt artiști de valoare în domeniile în care activează.”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Școala de Arte și Meșteșuguri  din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba are în prezent peste 600 de cursanți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax